Sporthal de Hoefslag is helemaal ingericht voor het vaccineren tegen corona
Sporthal de Hoefslag is helemaal ingericht voor het vaccineren tegen corona Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties

Voldoende prikcapaciteit op de Hoefslag

15 april 2021 om 15:25 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM Bij de priklocatie Hoefslag is geen capaciteitsprobleem om inwoners te vaccineren. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van raadslid Hans van Mourik. Hij kreeg klachten van inwoners van de stad dat ze niet terecht konden voor een prik in de Hoefslag.

Het college schrijft dat het aantal afspraken afhankelijk is van het aantal vaccins. Het tekort kan leiden tot een langere wachttijd. Afspraken worden door een landelijke callcenter ingepland bij de dichtstbijzijnde priklocaties. GGD ZHZ heeft ruim voldoende prikcapaciteit, meer zelfs dan daadwerkelijk nodig is. Ook bij verhogen van het aantal prikken heeft de GGD nog steeds voldoende capaciteit. 

Het verzoek van raadslid Van Mourik om de coördinatie van het vaccineren aan te scherpen is voor de gemeente zelf niet mogelijk. Regie en verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de vaccinatiestrategie in Nederland ligt bij het ministerie van VWS, die rechtstreeks opdracht geeft aan de GGD om de vaccins toe te dienen. Zowel de gemeente als de GGD heeft geen zeggenschap over de coördinatie. 

Aanleiding tot de vragen van Van Mourik waren signalen dat mensen uit Gorinchem soms naar Culemborg of Dordrecht werden verwezen en dat in Gorinchem in de Hoefslag juist weer inwoners uit andere gemeente worden geprikt.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie