Hugo de Groot ontsnapte in een boekenkist
Hugo de Groot ontsnapte in een boekenkist Slot Loevestein

Loevestein tijdelijk open op 21, 22 en 23 april voor pilot

17 april 2021 om 11:59 Corona Dossier coronavirus

POEDERIJEN In de museumweek van 19 t/m 25 april neemt Loevestein deel aan een pilot voor tijdelijke opening van 17 musea in Nederland. Loevestein doet mee aan dit initiatief van het Ministerie van OCW en de Stichting Museumkaart om de overheid te helpen onderzoeken of de maatschappij zo eerder meer open kan. Een mooie kans voor bezoekers om in het Hugo de Grootjaar de nog niet officieel geopende nieuwe expositie:400 jaar Hugo de Groot, als een van de eersten te komen bewonderen.

Met een Museumkaart én een negatieve sneltest is iedereen welkom op het gereserveerde tijdstip op Loevestein op 21, 22 en 23 april. De sneltesten worden afgenomen door de testcentra van de Stichting Open Nederland. Iedereen die een tijdvak heeft gereserveerd op www.museum.nl wordt vervolgens doorverwezen voor een gratis sneltest. Deze sneltesten worden aangeboden via www.testenvoortoegang.nl

ANDERHALVE METER BLIJFT GELDEN De pilot is anders dan de field labs die zijn gehouden: het coronaprotocol blijft gelden. Zo blijft de anderhalve meter gelden, en zijn er vaste looproutes, en desinfectiemiddelen. 

Uit de ervaringen van 2020 blijkt dat het protocol veilig en verantwoord is; er zijn geen brandhaarden van coronabekend uit musea en ook niet ontstaan tijdens de openstelling van Loevestein in 2020. Van bezoekers meldde meer dan twee derde dat ze hun bezoek aan een museum als veilig hadden ervaren, bleek uit onderzoek van Validators dat vorig jaar in opdracht van de Museumvereniging is gedaan. 

Loevestein heeft alle voorbereidingen getroffen om weer veilig open te kunnen gaan en bezoekers te verwelkomen.

De antwoorden op veelgestelde vragen kunnen nagelezen worden op www.slotloevestein.nl/sneltestpilot of op www.museum.nl/pilotsneltesten.

advertentie
advertentie