Afbeelding
Dierenasiel Gorinchem

Kat met kogel in neus

13 november 2020 om 15:58 Dieren

GORINCHEM De dierenambulance heeft onlangs een vermagerde en uitgeputte kat naar het Dierenasiel Gorinchem gebracht. Hij werd op temperatuur gebracht en kreeg infuus. Langzaam ging het beter met hem. De vele luizen en vlooien die hij had, daar werd hij ook van bevrijdt. Het speciale voer bracht hem weer in de benen.

Alleen de wond op zijn neus wilde maar niet dicht gaan. Toch vreemd vonden de medewerkers en dierenarts. Zo werd er een röntgenfoto gemaakt en daarop was te zien dat er een kogel in zijn neusbeen zat. De kogel is verwijderd. Er valt alleen nog niet te zeggen of er blijvende schade is. Als de kogel hem hoger had getroffen dan zou hij er niet meer geweest zijn. ,,Schandalig, dat dit met weerloze dieren kan gebeuren", vinden de medewerkers van het Gorcumse Asiel.

,,Gelukkig is de mens nog wel zijn vriend, want elke keer als we bij hem komen komt hij ons begroeten en op schoot zitten om heerlijk vertroeteld te worden. Deze lieve vriend heeft bij ons de naam Bullet gekregen."

Na zijn herstel wacht er een nieuw thuis op hem. De asielmedewerkers zijn blij dat ze dankzij alle dierenvrienden onder andere Bullet hebben kunnen helpen.

advertentie
advertentie