Afbeelding
Dierenambulance Vianen

Schaap uit schrikdraad bevrijd met slijptol dankzij toevallige passant

12 mei 2021 om 09:35 Dieren

GORINCHEM ,,Hoe bevrijd je een schaap? Nou gewoon met een slijptol!” De medewerkers van Dierenambulance Vianen maakten dinsdag een bijzonder avontuur mee, waarbij ze waardevolle hulp kregen van een toevallige passant.

,,Vanmiddag reden we naar Gorinchem toen mijn collega ineens een schaap zag dat in een afzetnet was gewikkeld. Toen we dichter bij het schaap kwamen, bleek dat er ook nog schrikdraad bij zat. Het arme dier lag te shaken bij elke schok en was super kortademig, mede omdat het net superstrak om haar heen zat.” 

OPTATER Een behoorlijke panieksituatie dus, maar de redding was nabij:  ,,Toen wij aan het tobben waren om het net los te knippen, stopte Chris van de firma Monta Packing en vroeg of hij kon helpen met een slijptol. Dat hoefde hij geen twee keer te vragen en zo geschiedde. Met de slijptol kregen we het met ijzerdraad doorweven net snel los. Wel kregen we nog een optater van het schrikdraad maar na een poosje hadden we het schaap bevrijd. Eerst kon het niet op zijn pootjes staan maar na verloop van tijd ging het beter met haar. Toen hebben we haar weer in de wei bij haar familie gezet en al snel liep ze hen tegemoet. Chris, hartelijk dank. Mensen zoals jij, daar zijn we altijd super trots op.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie