Het team van de Schemermarkt met schemerlampen op de Langendijk
Het team van de Schemermarkt met schemerlampen op de Langendijk Ondernemers Langendijk

‘De Schemermarkt is allesbehalve een gewone markt’

20 september 2022 om 08:52 Evenementen

GORINCHEM Op vrijdagavond 23 september is de Schemermarkt op de Langendijk, georganiseerd door lokale ondernemers. Het evenement is van 18.00 tot 22.00 uur. Er zijn diverse activiteiten te beleven. 

door Lex van Steenis

Yvonne van Dijk, één van de organisatoren van het evenement en ondernemer op de Langendijk, vertelt enthousiast over het evenement. ,,De Schemermarkt is allesbehalve een gewone markt. De kraampjes worden gevuld door zowel ondernemers van de Langendijk zelf, als door creatievelingen uit de regio. Zo zijn er handgemaakte sieraden, mooie producten van glas in lood, thee, zeep, boeken, vilt, noem het maar op.”

OP DE KAART ZETTEN ,,In 2018 vond de eerste editie plaats. Verschillende ondernemers op de Langendijk wilden de straat op de kaart zetten en laten zien hoe gezellig dit straatje is. Om het ‘vakantiegevoel’ vast te houden, bedachten we de Schemermarkt. Er werden schemerlampen opgehangen, de eerste editie nog zonder verlichting. Met kraampjes, muziek en theater was de sfeer compleet. Het jaar erop was de succesvolle tweede editie, met brandende schemerlampen. Toen kwam corona en hebben we helaas niets kunnen organiseren. De lampenkappen zijn wel opgehangen en zijn inmiddels kenmerkend voor de Langendijk. Iedere toerist maakt er wel een foto van.”

,,Dit jaar pakken we extra uit. Bezoekers worden welkom geheten door Dragqueen Kitty Glamourus. Er zijn 35 kraampjes met een heel divers aanbod. Op verschillende plaatsen in de straat is muziek, waar je mee kan zingen of lekker een dansje kan doen. Er is zelfs een Secret Garden met een Silent Disco. Wil je iemand een bijzonder cadeautje geven? Schuif dan eens aan bij Lief Briefje. Inge stelt je een paar vragen en typt op haar typemachine de meest mooie teksten.”

VOORSTELLINGEN ,,Naast straattheater, is er dit jaar voor het eerst een overdekt theater. Dit Schemertheater is halverwege de straat in een leegstaand winkelpand. Hier vinden de hele avond door diverse voorstellingen plaats. We zijn superblij met de spectaculaire afsluiting door dansgezelschap BreakSquad. Het leuke is dat de aankleding van het Schemertheater en straat verzorgd wordt door Kringloopcentrum Gorinchem, in samenwerking met Theater ’t Pand en De Nieuwe Doelen. Alles wat er staat is ook nog eens te koop. Dus je kan de stoel waar je op hebt gezeten, gewoon mee naar huis nemen.”

Deel dit artikel via:
advertentie