De publieksprijs 2022 gaat naar de Frans-Egyptische film You resemble me
De publieksprijs 2022 gaat naar de Frans-Egyptische film You resemble me Ferry Verheij

Het IFFG reikt Awards 2022 uit

Film Internationaal Film Festival Gorinchem

GORINCHEM De zesde editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem dat werd gehouden van 13 tot en met 17 april trok 2000 bezoekers inclusief de thuiskijkers. Het festival werd afgesloten met de uitreiking van de IFFG Youth Jury Award, donderdag 21 april volgde de bekendmaking van de publieksprijs. 

De kijkers genoten van de nieuwste wereldcinema, die werd aangevuld met diverse interviews, nagesprekken, Q&A’s met regisseurs en filminleidingen. In de sfeervolle festival cafés was het fijn napraten en genieten van live muziek of DJ’s. Het festival opende met de voorpremière van Ali & Ava en sloot af met een première film The Gravedigger’s Wife van de Somalische regisseur Khadar Ayderus Ahmed. Na afloop van de film was er een live verbinding met Ahmed, die zich op dat moment in Parijs bevond, en konden bezoekers vragen stellen over de film.

TRADITIES Het festival in de zalen sloot zondagavond al feestelijk af met bekendmaking van de IFFG Youth Jury Award 2022. De jury kende deze toe aan de Indonesische film Yuni van regisseur Kamila Andini. De award gaat samen met een cheque van 1.500 euro om Andini aan te moedigen bij haar volgende werk. Een prachtige film over doorzettingsvermogen en breken met tradities om als jonge vrouw je dromen te kunnen naleven.

PUBLIEKSPRIJS Nadat donderdag 21 april ook de stemmen van de online kijkers waren geteld, maakte het IFFG bekend dat de publieksprijs 2022 gaat naar de Frans-Egyptische film You resemble me van regisseur Dina Amer. Dit aangrijpende verhaal is geïnspireerd op waargebeurde feiten. Amer slaagt er in om ons het gecompliceerde leven van Hasna te laten zien, en met veel menselijkheid en liefde vooroordelen te laten verdwijnen. Regisseur Amer liet vanuit Los Angeles weten dat zij enorm blij is met de prijs en enorm dankbaar dat het publiek in Gorinchem haar film koos. Zij ontvangt tevens een cheque van 1.000 euro.

Het IFFG kent ook een jaarrond programma. Voor informatie en de filmagenda kijk je op www.iffg.nl

IFFG Youth Jury Award 2022. ging naar de Indonesische film Yuni
In gesprek met regisseur Khadar Ayderys Ahmed vanuit Parijs.
advertentie