Afbeelding
Hunk(c)MVB

Waterlinieprijs voor Werkgroep Vesting Gorinchem

Historie

GORINCHEM De Werkgroep Vesting Gorinchem krijgt de Oude Hollandse Waterlinie Prijs. Deze prijs wordt vrijdag 1 november tijdens het Waterliniesymposium in de Goudse Sint-Janskerk uitgereikt door Prins Willem III. Namens de werkgroep neemt Ed Giskes de prijs in ontvangst. Deze bestaat uit een vaas waarin de symboliek van de Waterlinie wordt verbeeld; de vaas is gemaakt door glaskunstenares Petra Roffel.

De Oude Hollandse Waterlinie Prijs is een initiatief van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Het betreft een jaarlijkse kunstprijs en eervolle vermelding voor een organisatie die zich bijzonder verdienstelijk maakt om de Oude Hollandse Waterlinie op een effectieve manier te promoten.

Werkgroep Vesting Gorinchem De Werkgroep Vesting Gorinchem is een groep vrijwilligers van de Historische Vereniging OudGorcum, die zich tot doel hebben gesteld om de vestingwerken en het militaire verleden van vestingstad Gorinchem onder de aandacht te brengen. De werkgroep doet dit o.m. door het organiseren van exposities, vestingrondleidingen, wandelingen, fietstochten en cursussen.

Zo heeft de Werkgroep afgelopen jaar een expositie over de OHW georganiseerd in Molen De Hoop. Verder begeleidt de werkgroep bij de gemeente Gorinchem projecten ter verbetering van de vestinguitstraling van Gorinchem en herkenbaarheid van de geschiedenis op de vestingwerken. Via de Vestingdriehoek is Gorinchem toeristisch op de kaart gezet.

advertentie