Afbeelding
West Betuwe

Oorlogsgravenstichting: nieuwe consul in West Betuwe

13 juli 2021 om 17:32 Historie

HERWIJNEN Gerda van Haarlem, Medewerker Buitendienst, Administratie en Planning, is vorige week door burgemeester Servaas Stoop van de gemeente West Betuwe aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting.

De vertrekkende consul, Tonnie Gijsen, heeft als dank voor zijn 14-jarige consulschap een zilveren erespeld ontvangen uit handen van Arie Harrewijn, Inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting.

In deze rol is Van Haarlem de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente West Betuwe en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven.

In de gemeente West Betuwe zijn 41 oorlogsslachtoffers gevallen:

- 11 Nederlandse oorlogsslachtoffers

- 22 Geallieerde oorlogsslachtoffers

- 8 Amerikaanse militairen

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 345 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doet het door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie