Het gehele weekend kunnen bezoekers zich wanen in de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten.
Het gehele weekend kunnen bezoekers zich wanen in de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten. ww.slagomaltena.nl

Altena herbeleeft middeleeuwse tijd

Historie

[ALMKERK] Tijdens het weekend van 18 en 19 juni gaan ze in Altena terug de tijd in. In Almkerk zal in dat weekend namelijk de Slag om Altena worden gehouden, een middeleeuws spektakel ter ere van de gelijknamige gebeurtenis. Het gehele weekend kunnen bezoekers zich wanen in de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten. 

Middeleeuwse re-enactors uit heel Nederland en zelfs daarbuiten zullen hun kampement opslaan op het terrein van het oude Slot Altena. Zij demonstreren hier hoe er in die tijd geleefd en gewerkt werd. Ook zullen er verschillende shows en activiteiten te doen zijn: van paarden en roofvogelshows tot boogschieten en zwaardvechten. 

VELDSLAG Het hoogtepunt van de dag is grote veldslag waarbij ridders en soldaten de veldslag uit 1393 zullen naspelen. Kortom, plezier voor jong en oud. Dit jaar hebben ze zelfs een speciaal middeleeuws kuytbier gebrouwen, naar oud recept en met lokale ingrediënten, hop uit Altena en met water uit de Alm.

Voor degene die er geen genoeg van kunnen krijgen, wordt zelfs nog een concert georganiseerd. Op de zaterdagavond word je meegenomen in het leven van Jacoba van Beieren met een concert vol middeleeuwse en klassieke muziek waarbij verschillende shows worden gegeven.

Hiermee wordt groot ingezet om de pas geïntroduceerde Canon van Altena beter onder de aandacht te krijgen bij de inwoners. In verschillende tijdvensters wordt de geschiedenis van Altena verteld, Slot Altena en Jacoba van Beieren zijn onderdeel van deze canon.

Plezier voor jong en oud tijdens een weekend vol ridders en jonkvrouwen!

Meer informatie en tickets zijn te verkrijgen op www.slagomaltena.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie