Het schrijfteam van Patsboem! tijdens de uitreiking van de Griffels en Penselen in Amsterdam. In het midden Annemiek de Groot.
Het schrijfteam van Patsboem! tijdens de uitreiking van de Griffels en Penselen in Amsterdam. In het midden Annemiek de Groot. Patsboem!

Opnieuw griffel voor Gorcumse schrijfster

Historie

[GORINCHEM] Met haar tweede kinderboek is de Gorcumse schrijfster Annemiek de Groot opnieuw in de prijzen gevallen. Ze won een Bronzen Griffel in de categorie ‘informatief’ voor Toen het oorlog was 1914-1918. Daarmee behoort het tot de beste kinderboeken van het afgelopen jaar. 

Het boek gaat over de Eerste Wereldoorlog en beschrijft in korte stukken tekst hoe de oorlog verliep en welke gevolgen deze had. Kinderen kunnen zelf bepalen in welke volgorde ze het boek lezen. 

De Griffeljury schrijft in haar rapport: ,,Dit boek is een aanvulling op de vele boeken over de Tweede Wereldoorlog en laat zien wat de beide wereldoorlogen met elkaar verbindt. De jury is onder de indruk van de overzichtelijke en gestructureerde aanpak die het boek toegankelijk maakt voor een groter publiek.”

 De Groot schreef het boek samen met haar collega’s van Patsboem! educatief. Voor hun vorige boek Toen het oorlog was 1939-1945 won het team al een Zilveren Griffel. De beide delen Toen het oorlog was zijn te koop bij de boekhandel.

Toen het oorlog was 1914-1918, Uitgeverij Gottmer, €25,99. ISBN 9789025775094.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie