Het Gorcums Museum werkt intensief samen met Gorinchem City Marketing
Het Gorcums Museum werkt intensief samen met Gorinchem City Marketing hunk2012 D800

Herinrichting historische afdeling Gorcums Museum eind 2023 gereed

24 mei 2023 om 08:34 Historie

GORINCHEM De nieuw ingerichte historische afdeling van het Gorcums Museum moet eind 2023 open gaan. Plannen voor die nieuwe inrichting bestaan al langer, maar worden momenteel stap voor stap uitgevoerd. Zo werd maandag het grote schilderij ‘de rechtspraak van graaf Willem de Goede’ ingepakt en voor minimaal tien jaar verhuisd naar het depot van het Dordrechts Museum.

Het schilderij vormde 160 jaar het pronkstuk van het auditorium, het schilderij wordt toegeschreven aan Abraham Bloemaert. Het werd geschilderd in opdracht van het stadsbestuur in Gorinchem voor de kamer van de schepenen. De verhuizing van het schilderij had wel wat voeten in de aarde. Vanwege de afmetingen paste het niet in het depot van het museum, maar kon het ook niet door het trappenhuis naar beneden. Een gespecialiseerd bedrijf voor het transport voor kunst takelde het schilderij maandag via het balkon naar buiten.

VVV

In het museum wordt niet alleen gewerkt aan de herinrichting van de historische afdeling, ook worden deze zomer de toiletgroepen vernieuwd. Ook wordt onderzocht of de voor- en achterzijde van het museum kan worden gerenoveerd. Verder werkt het Gorcums Museum steeds intensiever samen met Gorinchem City Marketing. In de zomer van 2022 verhuisde Gorinchem City Marketing samen met de VVV afdeling naar het museum. De VVV functie wordt nu nog Dordrecht Marketing & Partners uitgevoerd, maar per 1 juli 2023 wordt deze rechtstreeks geëxploiteerd door Gorinchem City Marketing. Mede omdat het toerisme naar de stad groeit.

De verdergaande samenwerking tussen Gorinchem City Marketing en het Gorcums Museum moet leiden tot een gastvrije ontvangst- en informatiefuncties in het museum. Daarvoor kijken ze samen naar herinrichting van de hal, die de  frontoffice van zowel het museum als de VVV moet worden. 

Het schilderij 'de rechtspraak van Graaf Willem de Goede'
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie