Tîm Schrijver bij de poort van Slot Loevestein
Tîm Schrijver bij de poort van Slot Loevestein Slot Loevestein

Slot Loevestein zoekt nieuwe beheerder

22 september 2023 om 16:14 Historie

REGIO Zo af en toe komen ze langs. Vacatures waarvan iedereen denkt: oooh dat zou ik ook wel willen. Ben jij klaar voor een unieke stap in je carrière? Dat komt goed uit, Loevestein zoekt een nieuwe slot beheerder, Harold Aarts vertrekt om een Bed & Breakfast in Frankrijk te beginnen,, Loevestein zoekt nu een nieuwe beheerder, naast Tim Schrijver die sinds 2014 bewoner èn beheerder is.  

Houd jij van cultuur, ben je graag lekker bezig en beschik je over de nodige technische kennis? Dan is dit een avontuur voor jou. ,,Geen dag is hetzelfde,“ zo vertelt huidig beheerder Harold Aarts ,,Ik hou ervan dat elke dag anders is en je dit nooit van te voren in kan plannen. Mocht er een storing zijn, dan moet je dat meteen oplossen, het andere moet dan even wachten. Verder blijft het bijzonder, elke dag weer, om op zo’n locatie te werken. De ene dag zijn we bezig met de voorbereidingen voor een tentoonstelling over een serieus onderwerp, de andere dag is het weer aanpakken met opbouwen voor het riddertoernooi of een brandoefening. De balans zoeken tussen moderne oplossingen passend binnen de eeuwenoude kasteel en vesting zorgen voor een leuke uitdaging. Elke dag weer.”

,,Voor deze functie zoeken wij iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, dienstbaar en servicegericht is en daarbij alle voorkomende beheerderstaken wil oppakken,” begint Tim. ,,Hij of zij moet ook beschikken over een brede technische kennis en handvaardigheid”, vult Harold aan. ,,Handig zijn en met pragmatische oplossingen komen. Als slot beheerder speel je een belangrijke rol in het behouden van cultureel erfgoed. Het slot, de bijgebouwen en de vesting zijn weliswaar al honderden jaren oud, maar technische en bouwkundige ontwikkelingen hebben hier nooit stil gestaan. Mede door onze plannen voor de toekomst zoeken wij een slotbeheerder met technisch en bouwkundig inzicht.”

Heb jij zin om aan de slag te gaan als nieuwe slot beheerder? Bekijk dan de vacature op de site van Loevestein en solliciteer vandaag nog. Voldoe je niet aan alle eisen, maar denk je dat je het wel kunt, dan horen we ook graag van je.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie