Yapping Van Gogh
Yapping Van Gogh Peter Bastiaanssen

Gorcums Museum en Artoteek houden feestelijke Open Dag

Kunst Deel je nieuws

 

Het Gorcums Museum en de Artoteek houden op zaterdag 9 november de jaarlijkse Open Dag. Er is een feestelijk programma met talloze activiteiten, muziek en aanbiedingen. De toegang is de hele dag, van 10.00 tot 17.00 uur, gratis. Iedereen is van harte welkom op de Grote Markt 17.

Bezoekers worden onthaald met koffie, frisdrank en taart. Hierna kan men de nieuwe expositie Het geheim van de Meester bekijken en alle reconstructies van de meesterwerken zien uit de bekende tv-serie. Gijs Brandt geeft om 11.00 uur een rondleiding. Voor de liefhebbers van hyperrealistische kunst is er de expositie Bedrieglijk Echt. De opening hiervan vindt om 12.30 uur plaats door collectioneur Micky Huibregtsen.

Rond de twee tentoonstellingen zijn er deze dag diverse activiteiten. Zo geeft fotorealistisch tekenaar Martijn Versteeg workshops en demonstreert Andreas Goewie hoe hij werkt als fijnschilder. Exposant Jeroen Paulussen geeft vanaf 14.30 uur een lezing over zijn ‘bedrieglijk echte’ kunstwerken. Op de begane grond van het museum is het Atelier van de Meester ingericht. Daar worden workshops gegeven voor kinderen die hun eigen meesterwerkje kunnen maken. Kinderen kunnen zich bovendien laten schminken en een leuk cadeautje kiezen uit de grabbelton. Verspreid over de dag zijn er live-optredens van saxofoonkwartet SAKS.

Voor bezoekers van de Artoteek zijn er vele extra’s. Zij krijgen een gratis lot met kans op mooie prijzen waaronder een kunstwerk en het boek ‘Het geheim van de Meester’. Nieuwe abonnees kunnen drie maanden kosteloos lenen. De Artoteek presenteert bovendien haar nieuwste kunstwerken.

Het volledige programma is te zien op www.gorcumsmuseum.nl.

advertentie
advertentie