Poster Expostie
Poster Expostie Miriam Kocken

Miriam Kocken exposeert bij Galerie de Etage

Kunst Deel je nieuws

Nieuwe expositie bij Galerie de Etage

 

Op zondag 19 januari 2020 om 15.00 uur opent de nieuwe expositie bij Boekhandel Cursief, Galerie de Etage, Kruisstraat 4, 4201GE in Gorinchem.

Miriam Kocken exposeert haar grote tekeningen vanaf die datum tot en met 21 maart.

 

Zelf zegt Miriam hierover:

Ik baser mijn tekeningen op foto’s die ik maak van mensen, op straat, thuis of in de supermarkt.

Ik ben op zoek naar verrassende uitsnedes en een verrassend perspectief. De ruimte om de figuren heen houd ik zo klein; het blikveld is krap. Soms lijken ze reusachtig groot omdat ze van onderaf bekeken worden.

Veel wordt weggelaten, maar bepaalde details zoals een lichaamshouding, plooien in de kleding, of een patroon in een trui kunnen juist een aanleiding zijn om op verder te gaan. De gebruikte formaten zijn manshoog en de versimpeling en stilering van de voorstelling maken het werk abstracter.

De mensen in het werk zijn meestal anoniem. Ze hebben het gezicht afgewend, dragen een zonnebril of hun hoofd valt buiten het kader van de tekening. Een liggende man lijkt te gaan zweven en broekspijpen lijken boomstammen. Het zijn afstandelijke observaties van personen en een ontleding daarvan in vorm, contrast en soms kleur.

Tijdens de opening 19 januari is Miriam Kocken aanwezig zodat er vragen gesteld kunnen worden over het werk. Ook zal er tijd zijn voor een drankje en een hapje en natuurlijk om het werk te bekijken.

 

Opening expositie: 19 januari 15.00 uur, Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage, Kruisstraat 4 in Gorinchem

advertentie