Afbeelding
Stichting Atelier Gorinchem

Herstart Jeugdatelier Gorinchem na voorjaarsvakantie

28 februari 2021 om 07:51 Kunst

GORINCHEM Na een lange winterstop van 2,5 maand kan het jeugdatelier van Atelier Gorinchem eindelijk weer starten. Op maandag 1 en donderdag 4 maart worden de lessen hervat.

2021 is het Hugo de Groot jaar. We herdenken dat Hugo 400 jaar geleden in de boekenkist ontsnapte vanuit Slot Loevestein. Speciaal voor de basisscholen in de regio is een boekje in de serie Erfgoed en Cultuur geschreven. De tekeningen zijn gemaakt door Yasin Arslan, een leerling van het Jeugdatelier op de Poorter. Alle leerlingen van het Jeugdatelier (cursisten tussen 8 en 14 jaar oud) gaan aan de slag met het Hugo de Groot project. Ze gaan schilderen en maken daar een prachtige expositie in de stad van.

Daarnaast wordt door een jury bepaald welke schilderijen in het groot op de banners in de sluis komen. Daar blijven ze een jaar hangen.

Wat verder allemaal gedaan wordt, hangt af van de inbreng van de leerlingen. Samen wordt het creatieve lesprogramma bepaald.

De formule voor het Jeugdatelier en Seniorenatelier is gelijk. 30 afwisselende kunst- en cultuurlessen per jaar.  De deelnemers aan het Seniorenatelier moeten nog even geduld hebben voordat ze weer mogen starten. 

De lessen van het Jeugdatelier en Seniorenatelier worden gegeven in de ULO, hoek Boerenstraat/Zusterstraat in Gorinchem.

Jeugdatelier maandag en donderdag 15.30-17.30 uur.

Stichting Atelier Gorinchem, contactpersoon: Marleen van Zwienen. www.ateliergorinchem.nl

info@ateliergorinchem.nl - 0655962895.

advertentie
advertentie