Jopie in haar tuin aan het werk
Jopie in haar tuin aan het werk Jan Minnaard

Jopie Minnaard-Verheijke exposeert in de Grote Kerk

Kunst

[GORINCHEM] In de Grote kerk is vanaf woensdag 11 augustus de expositie ‘Openbaerieng in beeld’ te zien met schilderijen van Jopie Minnaard-Verheijke, een kunstenares uit het Zeeuwse Heinkenszand.  Haar werk omvat aquarellen, gemengde technieken, acryl- en olieverven.

Strandimpressies en polderlandschappen zijn vaak in haar werk terug te vinden. Daarnaast is zij geboeid door de relatie tussen ouders en kinderen in de verschillende stadia van het leven. In haar aquarellen overheersen de blauwgroene tinten. De olieverven daarentegen zijn sterker van kleur en lijn. Daarnaast verzorgt Jopie veel illustratiewerk. Van haar hand verschenen o.a. de boeken ‘Toegevoegde Waarde’ 1en 2. Dit zijn werkboeken met illustraties voor kerkelijke erediensten. In april 2006 verscheen een door haar geschreven kinderboek ‘De Vertelboom’ met verhalen en illustraties voor de leeftijd van 3 tot 8 jaar.

AQUARELLEN In maart 2008 verscheen ‘Waèr a ‘t arte vol van is’, een Zuid-Bevelandse vertaling van het bijbelboek Hooglied. De omslag en de tien illustraties in full colour zijn aquarellen van Jopie die volledig afgestemd zijn op de inhoud. In ‘Wieze Woorden’ staan spreuken uit verschillende religies. Ook dit boek is door haar geïllustreerd. In januari 2019 is ‘Openbaerieng in beeld’, een Zeeuwse vertaling van het boek Openbaring, gepresenteerd. Dit boek bevat meer dan dertig aquarellen van haar hand. En nu allemaal te zien in de Grote Kerk te Gorinchem. Daarnaast zullen er een aantal andere werken van haar hand te bewonderen zijn tot en met 18 september.

Openingstijden  van de Grote Kerk zijn tot en met 15 september van 11.00 uur tot 16.30 uur op doordeweekse dagen; op zaterdag is de kerk open tot en met 18 september van 13.00 uur tot 16.30 uur. Tijdens de Culturele Zondag op de tweede zondag van elke maand is de kerk open van 13.00 uur tot 16.30 uur. 

advertentie
advertentie