Marleen van Zwienen demonstreert het raku stoken
Marleen van Zwienen demonstreert het raku stoken Senioren Atelier

Senioren Atelier start met nieuwe lessenserie

12 augustus 2021 om 20:02 Kunst

GORINCHEM Het Senioren Atelier Gorinchem start 19 augustus met een nieuw lesblok. De lessen zijn op de donderdagochtenden van 10.00 tot 12.00 in de ULO op de eerste verdieping. De leslocatie is goed toegankelijk met de lift. 

Bij deze gevarieerde kunstlessen wordt de lesinhoud door de cursisten bepaald en wordt gewerkt met diverse materialen zoals inkt, klei, de Raku stook techniek en glas schilderen. De lesblokken bestaan steeds uit zes opeenvolgende lessen. Er is een beperkt aantal plekken per les beschikbaar zodat we ruime afstand en met goede ventilatie veilig kunnen werken in het tekenlokaal. In een lesblok van zes opeenvolgende weken maken de cursisten kennis met een verschillende creatieve technieken, kunststromen en materialen. 

ONTWERPEN Na een introductie van de techniek en voorbeelden van de kunstwerken die diverse kunstenaars maken gaan de deelnemers aan de slag. Ze maken een ontwerp om zelf uit te voeren. Voor velen is het werken met creatieve technieken een verrassing; het actief bezig zijn met ontwerp, potlood, verf en papier zorgt haast vanzelf voor bijzondere resultaten. Samen met de cursisten bepalen we de inhoud van het lesprogramma. Er is ruimte voor inbreng van eigen ideeën. Wie liever individueel verder wil werken aan een kunstwerk krijgt daarbij natuurlijk begeleiding. Ervaring is niet nodig.

GLAS EN TEXTIEL De kosten voor het lesblok van 6 lessen bedragen € 75. Daarbij komt per les een klein bedrag aan materialen (ongeveer € 2,50) dit hangt af van de techniek en het persoonlijk verbruik. De workshop wordt georganiseerd door Atelier Gorinchem. Docent is beeldend kunstenaar Marleen van Zwienen, die in haar eigen werk glas en textiel combineert met o.a. druktechnieken gebruikt. De lestijden zijn donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Deelnemers kunnen elke week instappen in een lesblok en betalen dan de resterende weken. De lesblokken bestaan uit zes lessen. Deelname is per lesblok.

Meer informatie Atelier Gorinchem 06 55962895 of info@ateliergorinchem.nl Inschrijven via www.ateliergorinchem.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie