Linosnede Jeugdatelier Gorinchem
Linosnede Jeugdatelier Gorinchem Marleen van Zwienen

Jeugdatelier Gorinchem gaat vanaf 29 augustus weer verder

Kunst

[GORINCHEM] Jeugdatelier Gorinchem gaat vanaf 29 augustus weer verder op maandag en donderdag van 15.30/17.30 uur. Voor kinderen van 8 tot 16 jaar organiseert het Jeugdatelier creatieve lessen in de binnenstad van Gorinchem. Soms in de ULO, andere keren in het atelier van kunstvakdocent Marleen van Zwienen en soms in de buitenlucht met het tekenen van de omgeving of een museumbezoek. 

Met wandelen, Gorcumse stadsgeschiedenis, kunstbeschouwing en bespreken van de buitenbeelden (Gorcum heeft er heel veel) en even neerstrijken en mooie stukjes landschap of stad tekenen, bieden de lessen veel variatie. De lessen worden gegeven door Marleen van Zwienen, Docent Jeugdatelier, Intern Cultuur Coördinator en Beeldend Kunstenaar. Voor deze cursus hoef je niet persé creatief te zijn. Ieder werkt op zijn eigen niveau. Als je het leuk vindt om samen met ongeveer 10 á 15 andere kinderen lekker creatief bezig te zijn, dan is dit echt iets voor jou. De reacties tot nu toe zijn erg positief. Iets voor uw kind of kleinkind?

Eerder hebben we gewerkt met graffiti, de nieuwe 3d-pennen, speksteen, buiten tekenen van Grote Kerk en met de wedstrijd en tentoonstelling meedoen, kunstgeschiedenis, mandala’s maken, stripverhalen en zelfportretten. Voor het Natuurcentrum maakten de jonge kunstenaars een fantastische muurschildering.  Deze is dagelijks te bekijken. Jaarlijks zijn de leerlingen de makers van de banners met kunstwerken in de sluis van de Lingehaven. Ook aan de maand van de Amateurkunst IkToon doen we altijd mee.


Deelname steeds per lesblok van zes lessen kost zestig euro. Er zijn vijf lesblokken in een jaar, tussen de schoolvakanties ingepland. In totaal dus dertig lessen per jaar. Gemiste lessen mogen in dezelfde week op de andere lesdag worden ingehaald. Een regulier lesblok bestaat uit zes lessen waarin kinderen kennismaken met allerlei technieken, zoals tekenen, schilderen, boetseren, glas bewerken, textiel bewerken, vilten, striptekenen en nog veel meer. Kinderen dragen ook zelf ideeën aan: eerder waren dat tekenen en schilderen, kleien, 3D-pen-tekenen, buiten tekenen en schetsen, graffiti, glazuren en hout bewerken. Benieuwd naar de voorbeelden van het werk: Kijk op de onze website www.ateliergorinchem.nl 

Schrijf snel in via onze website om zeker te zijn van een plek op jouw voorkeursdag. Bel of mail voor meer informatie: Marleen van Zwienen, 06-55962895, info@ateliergorinchem.nl

O

advertentie
advertentie