Hoogbegaafd Geluk Café
Hoogbegaafd Geluk Café Sabine Hessels

Hoogbegaafd Geluk Café: onderpresteren en aanpassen

1 maart 2024 om 15:56 Lokaal Deel je nieuws

Gorinchem | Woensdagavond 13 maart komt Sabine Hessels opnieuw naar de LimonadeBrigade in de bibliotheek aan de Groenmarkt 1 om ouders/verzorgers van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen de gelegenheid te geven om elkaar te ontmoeten en samen ervaringen uit te wisselen. Met deze avond als thema: ‘onderpresteren en aanpassen’. Vanaf 19:15 zijn ouders welkom. De avond start om om 19:30 en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Toegang is gratis. Voor de koffie/thee vragen we een kleine bijdrage. Graag aanmelden via: hoogbegaafdgeluk@outlook.com

Een voorbeeld: de juf laat drie plaatjes zien. Die van een fiets, een bus en een vliegtuig en stelt de vraag ‘Welk voertuig is het snelst?’ waarop alle kleuters hun vinger opsteken. Behalve één kindje. Hij zegt dat hij het niet weet. Het is te moeilijk. Thuis vertelt hij dat een fiets sneller kan zijn dan een bus, als de fietser rijdt en de bus stilstaat. En zelfs sneller kan zijn dan een vliegtuig. Hij mist informatie, denkt te ver door en denkt associatief. Dus zegt hij maar niets of zegt dat hij het antwoord niet weet.

De avond start met een stukje theorie over hoogbegaafdheid en over hoe om te gaan met het mogelijk onderpresteren en aanpassen van je kind bij het leren en functioneren op school. Er is ruimte om vragen te stellen, twijfels te delen en met elkaar in gesprek te gaan. Het kan heel helpend zijn om andere ouders te spreken en te horen; hun verhaal, je eigen verhaal en de uitdagingen die elke ouder en elk hoogbegaafd kind tegenkomen. Sabine, moeder van 4 hoogbegaafde kinderen, is ervaringsdeskundige en weet daarom als geen ander hoe enorm waardevol het kan zijn om ouders te ontmoeten die in een soortgelijke situatie zitten.

Meer informatie over het programma vind je op www.limonadebrigade.nl en op de Facebookpagina.

advertentie
advertentie