Kies voor veiligheid en welvaart door samenwerking
Kies voor veiligheid en welvaart door samenwerking Afbeelding van Jenny Friedrichs via Pixabay

Het belang van de Europese Unie raakt ons allemaal

2 april 2024 om 15:07 Lokaal Deel je nieuws

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement in aantocht én de opkomst van extreemrechtse partijen die met hun nationalistische ideologie de Europese Unie afwijzen en zich trouwe aanhangers van Poetin tonen, is het ook voor de inwoners van Gorinchem belangrijk om de waarde van de EU voor Nederland te benadrukken.

Het lidmaatschap van de EU bevordert economische groei en stabiliteit, en geeft Nederland invloed op de aanpak van wereldwijde problemen. Een nationalistische koers zou de internationale positie van ons land ernstig verzwakken. 

De EU vergroot de handelsmogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en stimuleert economische investeringen. De EU bevordert ook sociale rechtvaardigheid met maatregelen zoals de minimumloonrichtlijn en initiatieven ter verbetering van de positie van vrouwen. 

Bovendien biedt de EU een platform voor de aanpak van wereldwijde problemen waaronder migratie, terrorisme en klimaatverandering. Zo werkt de EU aan een doeltreffender migratiebeleid en heeft zij zich ertoe verbonden om de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen. 

Kortom, kies voor veiligheid en welvaart door samenwerking.

advertentie
advertentie