Afbeelding
Politie Drechtsteden-Buiten

Sliedrechter onder invloed van drank en drugs aangehouden in Gorinchem

2 september 2018 om 20:34 lokaal

GORINCHEM Op zondag 2 september, omstreeks 04:30 uur, wilden agenten een bestuurder van een auto controleren op de Deltalaan, nadat de bestuurder door zijn rijgedrag was opgevallen op de Molendijk in Sliedrecht. Direct nadat ze de bestuurder een stopteken gaven kregen ze al het gevoel dat er iets niet pluis was. Zo bleef de bestuurder met een opvallend langzaam gangetje van 30 kilometer per uur stoïcijns doorrijden en reageerde hij naast het stopteken ook niet op attentie van het zwaailicht van de politieauto.

Na een rondje door de woonwijk bij de Jumbo aan de Populierenhof gaf de verdachte eenmaal terug op Deltalaan direct vol gas richting Sliedrecht-West. Met ruim boven de 100 kilometer per uur reed de verdachte via de Ouverture de A15 richting Gorinchem op. Op de A15 werden snelheden van 200 kilometer per uur gehaald. Ter hoogte van het tankstation bij Hardinxveld-Giessendam remde de verdachte plotseling tot 120 kilometer per uur, wisselde hij enkele keren van baan, waarna hij zijn verlichting uitdeed en weer met hoge snelheid van rond de 190 kilometer per uur naar Gorinchem reed.

Hier nam de verdachte, nog steeds rijdend zonder verlichting, de afslag. Door gealarmeerde collega's van Politie Alblasserwaard/Vijfheerenlanden was een deel van de afrit afgezet. Samen met de achtervolgende agenten werd de verdachte door klem te rijden tevergeefs geprobeerd tot stoppen te dwingen. Vanwege de hoge snelheid wilden de agenten geen onverantwoorde risico's nemen door het voertuig te rammen en werd de achtervolging voortgezet.

De verdachte reed via de Banneweg Gorinchem in waarna hij ter hoogte van de Ames dealer een U-bocht maakte en weer met hoge snelheid terugreed naar de A15. Een extra eenheid had zich inmiddels ter hoogte van het steunpunt van Rijkswaterstaat aan de Banneweg opgesteld en wist de verdachte met twee politieauto's in zijn kielzog zodanig te blokkeren dat hij niet anders kon dan de doodlopende oprit naar het Rijkswaterstaat depot op te rijden. Hier kon de verdachte door verschillende politie-voertuigen worden klemgereden. De verdachte werd door agenten direct uit zijn voertuig getrokken en aangehouden. Inzet van de inmiddels opgestegen politiehelikopter bleek niet meer nodig.

Bij de fouillering werd er in de broekzak van de verdachte, een 38 jarige inwoner uit Sliedrecht, vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Ook bleek de verdachte flink onder invloed van alcohol. Op het politiebureau in Dordrecht is er door een politie-arts bloed afgenomen om de hoeveelheid drank en de aanwezigheid van drugs vast te stellen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Door de politie worden er diverse processen verbaal en een melding bij het CBR opgemaakt.

Bron: 0=68.ARA5tR67ddczrUsqIXKgizEGBk5TI26059zq6VC5cj_WhEVHScEhlsyhaghgoxzsL2vakikv4qbxIinZsaEV0Pgh5ZhJpPXspxFlJNHrj55j3p_wzMkbjvS3P9A_cMerphn1ApEFXdxRTtxE4hIrdoDMYAEqCsvTQBFUN3kofP9xzUVkcMj_nA&__tn__=-R">Politie Drechtsteden-Buiten

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie