Diamanten huwelijk echtpaar de Goeij-van Gammeren

8 november 2018 om 15:38 lokaal

GORINCHEM Locoburgemeester Dick van Zanten bezocht woensdagochtend het echtpaar de Goeij-van Gammeren om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum.

Mevrouw (Corrie) woonde destijds in Woudrichem en meneer (Dries) woonde in Gorinchem. Tijdens een ULO feestje in de oude Doelen zag meneer de Goeij zijn vrouw voor het eerst, zij viel op door haar mooie jurk, hij vroeg haar ten dans en ze hadden een hele leuke avond.
Twee weken later zag hij haar weer. Nadat mevrouw de Goeij naar de markt in Gorinchem was geweest, ging zij onder een boom zitten Buiten de Waterpoort, de heer de Goeij zag haar zitten en besloot haar aan te spreken en daarna met haar mee te gaan naar Woudrichem. Daar aangekomen bleek er een leuk feest te zijn ter ere van het 600-jarig bestaan van de stad.
Na hun huwelijk is het echtpaar gaan wonen op het Nonnenveld, maar zij wonen nu alweer 54 jaar in hun huidige woning. Mevrouw de Goeij heeft jarenlang bij Van Haren op de Hoogstraat gewerkt en de heer de Goeij is elektrisch lasser geweest en is daarna gaan werken op booreilanden.
Jarenlang heeft het echtpaar over de hele wereld gereisd, dit was hun gezamenlijke grootste hobby. Ze hebben hierdoor heel veel mooie herinneringen samen, helaas zijn verre reizen door hun gezondheid niet meer mogelijk, maar de herinneringen blijven!
Naast het reizen houdt meneer de Goeij enorm van muziek, heeft hij bij Unitas gevoetbald, bij de Jazz Club gezeten, hij is prins Carnaval geweest en jaren geleden ook stadsomroeper. In die hoedanigheid heeft hij ook onze zusterstad Sint-Niklaas bezocht. Mevrouw de Goeij heeft ook nog als modeontwerpster gewerkt en maakt tot op de dag van vandaag nog de mooiste creaties (ook trouwjurken) en maakt kleding voor meneer de Goeij en voor de rest van de familie.
De heer en mevrouw de Goeij hebben 1 zoon gekregen, een prachtig en zeer welkom cadeau vlak na hun 12,5-jarig huwelijk. Hun schoondochter beschouwen ze als hun dochter. Beiden hebben gestudeerd. Ook hun kleinkinderen, een tweeling, zitten op het gymnasium en zullen waarschijnlijk in de voetsporen van hun ouders ook gaan studeren.
Het echtpaar viert het jubileum op de dag zelf en aan het einde van de dag gaan zij wat eten en drinken met hun familie.

advertentie
advertentie