Beatrixziekenhuis ook het beste ziekenhuis volgens Elsevier

15 november 2018 om 09:32 lokaal

GORINCHEM Het Beatrixziekenhuis mag zich met recht het beste ziekenhuis van Nederland noemen. Dat blijkt uit onderzoek van Elseviers Beste Ziekenhuizen. Samen met zeven andere ziekenhuizen prijkt het Beatrixziekenhuis bovenaan de lijst. Het Beatrixziekenhuis springt eruit doordat het als enige ziekenhuis op alle fronten uitstekend presteert.

,,Dat we als relatief klein ziekenhuis al jaren de beste zorg verlenen, is iets waar ik enorm trots op ben", zegt ziekenhuisdirecteur Anja Blonk. In 2017 werd het Beatrixziekenhuis ook uitgeroepen tot het beste van het land. In de AD Ziekenhuis Top 100 staat het Beatrixziekenhuis inmiddels enkele jaren in de top.

Anja: ,,Deze noteringen bevestigen dat patiënten van het Beatrixziekenhuis kunnen vertrouwen op een constante kwaliteit van zorg. Deze bereiken we door goede samenwerking. Binnen het ziekenhuis, met patiënten en hun naasten en met andere zorgpartners. Iedereen voelt zich betrokken en zet zich dagelijks in voor de beste zorg."

Elsevier doet elk jaar uitgebreid onderzoek naar de kwaliteit van zorg in Nederlandse ziekenhuizen en baseert zich daarbij op de vragen waarop ziekenhuizen wettelijk verplicht antwoord geven aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland. Dit jaar heeft Elsevier de ziekenhuizen op 688 punten beoordeeld. Patiëntgerichtheid en de veiligheid van de medische zorg staan daarbij centraal. Het Beatrixziekenhuis heeft op beide onderdelen de maximale score behaald.

Meer informatie over de zorg in het Beatrixziekenhuis is te vinden op www.beatrixziekenhuis.nl of bel Rivas Zorglijn 0900-8440. Kijk voor meer informatie over Elseviers Beste Ziekenhuizen, alle kwaliteitsaspecten en de vergelijking per ziekenhuis op www.elsevierweekblad.nl/besteziekenhuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie

Gerelateerde artikelen