Afbeelding
ZHZActueel/Herbert van Dalen

Dronken bestuurder met auto over de kop

24 december 2018 om 22:39 lokaal

GORINCHEM Op de Nieuwe Hoven in Gorinchem is maandagavond 24 december een auto over de kop geslagen. Het ongeval gebeurde even voor 20.30 uur ter hoogte van de kruising met de Haarsekade. De automobilist die, zo bleek later, een glaasje teveel op had, kwam uit de richting van het Piazza Center en raakte de macht over het stuur kwijt. Twee geparkeerde auto's liepen ook schade op door het ongeval.

Omdat de bestuurder nog in het voertuig zat werd de brandweer opgeroepen. De man kon uiteindelijk met hulp van politie- en ambulancemedewerkers uit het voertuig komen. Hij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer zorgde ervoor dat de auto weer terug op zijn wielen kwam. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig samen met één van de geparkeerde auto's opgehaald. 

Toen de politie hulp verleende aan de man roken zij een sterke dranklucht. Een alcoholtest wees later uit dat er inderdaad alcohol in het spel was. Er is niet bekend hoeveel de man heeft gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de Officier van Justitie zal zich later over de zaak buigen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie