Studenten Da Vinci College gaan van Hollywood naar Bollywood

1 februari 2019 om 16:24 lokaal

GORINCHEM Dinsdagavond in Gorinchem en woensdag- en donderdagavond in Dordrecht hebben eerstejaars studenten van de sector Gezondheidszorg Welzijn van het Da Vinci College een danstheater opgevoerd voor ouders, familie, vrienden en docenten. Bijzonder is dat de studenten, die niet eerder met elkaar hebben samengewerkt en vaak geen enkele ervaring met theater hebben, in drie uur tijd zijn klaargestoomd voor de show.

De show heette Van Hollywood tot Bollywood en ging over verschillende soorten films: van thriller tot romantisch, van James Bond tot Titanic. Het doel van het in elkaar zetten en opvoeren van deze dansshow is kennis maken met verschillende vormen van non-verbale communicatie, in aanraking komen met meerdere soorten 'klassieke' films en de facetten van het maken van een voorstelling leren kennen. Mireille Kints, domeinleider Dienstverlening, weet uit ervaring dat een dergelijk project zorgt voor een groot leereffect op het gebied van samenwerken, respect en presenteren. ,,Geen schoolboek kan bereiken wat ze nu in de praktijk leren. Hoe mooi is het bovendien dat ze het gevoel hebben dat ze samen iets gepresteerd hebben waar ouders, familie en docenten trots op zijn?"

De regisseur van deze voorstelling is dramadocent en oud Scapino danser Gerrit Oldenburg, ondersteund door dansdocenten van Projects Unlimited. Deze professionals weten de studenten te bewegen en te helpen een persoonlijke grens te overschrijden om op het toneel samen tot een mooie uitvoering te komen. En dat dit lukte, bleek wel uit het applaus na afloop van de voorstelling.

Deze studenten worden opgeleid om te kunnen werken met veel verschillende doelgroepen binnen de sector gezondheidszorg en welzijn. Door mee te doen aan het danstheater leren ze samenwerken en respectvol met elkaar om te gaan, waardoor hun gevoel van empathie en verantwoordelijkheid toeneemt. Deze vaardigheden kunnen ze direct in hun stage, die volgende week begint, toepassen.

advertentie
advertentie