CDA voor eigen budget buurtpreventieteams in Altena

11 juni 2019 om 12:57 lokaal

ALTENA Het CDA stelt schriftelijke vragen over het budget voor buurtpreventieteams in Altena. ,,De sterkhouders van de veiligheid en sociale samenhang in de wijken verdienen een steuntje in de rug van de gemeente", volgens Hanno van Baast raadslid namens het CDA. 

Op 31 mei stond in het Algemeen Dagblad een artikel over buurtpreventieteams in Gorinchem-Oost. Hierin creëert de gemeente Gorinchem een eigen werkbudget voor de buurtteams. Het artikel werd aangehaald door buurtpreventieteams uit Altena. Ook zij hebben bij de oprichting van hun team de nodige spullen beschikbaar gekregen van de gemeente zoals zaklantaarns en hesjes. Al werd er opgemerkt dat deze spullen niet automatisch aangevuld werden als deze aan vervanging toe waren of het team groeit. 

Er wordt vanuit de buurtteams ook eigen geld gestoken in de verspreiding van folders en het houden van wijkbijeenkomsten. Het gaat hier om de vrijwilligers die onze wijken veilig en ook op sociaal gebied leefbaar willen houden. Het zou daarnaast ook een stimulering kunnen zijn voor andere wijken of buurten om ook een team op te gaan zetten. Als gemeente zou een kleine jaarlijkse bijdrage daarvoor op zijn plaats zijn vind het CDA.  Vandaar dat er nu schriftelijke vragen zijn gesteld. 

advertentie
advertentie