Renate van Maaren nu fractievoorzitter van haar eigen partij.
Renate van Maaren nu fractievoorzitter van haar eigen partij. Gemeente Gorinchem

Mozaïek om stad op te pimpen

28 juni 2019 om 11:08 lokaal

GORINCHEM Het college reageert positief op het idee van raadslid Renate van Maaren om de stad op te pimpen met street art. Het college brengt het idee van Renate van Maaren om iets te doen aan saaie locaties in de stad graag onder bij één van de projecten in het kader van 'citymaking'.

,,Dergelijke uitingen kunnen inderdaad een bijdrage leveren aan het vergroten van de aantrekkelijkheid van de stad en het besef van onze cultuurhistorische geschiedenis", laat het college weten. Het idee van Van Maaren wordt ondergebracht bij het mozaïekproject Social Sculptures. Met dit project worden er mozaïekplaquettes in de binnenstad van Gorinchem geplaatst die verwijzen naar het culturele erfgoed van de stad. Dit project wordt tevens gelinkt aan het Stegenplan dat eerder al door Stichting Binnenstadsmanagement Gorinchem werd opgesteld.

Om de stad aantrekkelijker te maken is er voor 2018 en 2019 budget beschikbaar gesteld voor het zogeheten 'çitymaking'. Binnen dit krediet is er nog ruimte voor dergelijke ideeën als die van Van Maaren.

advertentie
advertentie