B-boy Joey tijdens de Red Bull BC One Holland Cypher in 2018.
B-boy Joey tijdens de Red Bull BC One Holland Cypher in 2018. Red Bull BC One Holland Cypher

Gorinchem goed vertegenwoordigd bij Nederlands voorronde WK breakdance

20 juli 2019 om 13:04 lokaal

GORINCHEM De Red Bull BC One Holland Cypher, de Nederlandse vooronde voor het WK breakdance, de Red Bull BC One World Final wordt in 2019 alweer voor de 8e keer georganiseerd en belooft een visueel spektakel te worden. Tijdens het internationale dansfestival The Notorious IBE in Heerlen komen de 24 beste breakers van het land in actie in het Parktheater. 16 b-boys en 8 b-girls krijgen de kans hun moves aan het grote publiek te laten zien, vier daarvan komen uit Gorinchem: Nazgul, Dull-Art, Cha-Ja en Spooky

Onlangs is het IOC-congres akkoord gegaan met de toevoeging van de danssport aan het olympisch programma van de Zomerspelen van Parijs 2024. Daarmee groeit de zichtbaarheid voor de sport wereldwijd en stijgt populariteit ook in Nederland; het theater zal op 10 augustus gegarandeerd gevuld zijn met honderden uitzinnige break-fans.
De winnaar van deze battles vertegenwoordigt Nederland bij de BC One Last Chance Cypher op donderdag 7 november in Mumbai, India. Samen met 38 andere wereldwijde voorronde-winnaars wordt hier om de allerlaatste wildcard gestreden die recht geeft op deelname aan de World Final op 9 november, het hoogste podium van de Red Bull BC One. De inzet is Heerlen is dus hoog.
De line-up van de Red Bull BC One Holland Cypher 2019 bestaat dit jaar uit 24 dansers en is samengesteld door een deskundige jury. De jury in 2019 bestaat uit: Pelezinho, Lil G en Menno van Gorp.

De Utrechtse B-boy Ozzi, winnaar van de BC One Holland Cypher 2018, betreedt dit jaar de dansvloer weer. Hij ging vorig jaar naar de BC One World Final in Zurich om daar te battlen in de Last Chance Cypher, helaas bemachtigde hij de wildcard voor de World Final toen net niet. Dit jaar gaat hij opnieuw proberen het ticket te winnen. Opvallend in de line-up van 2019 is nieuwkomer Shinshan uit Malden, hij won in maart 2019 Holland's Got Talent en in mei ging hij met de winst naar huis bij Red Bull Dance Your Style.

De Red Bull BC One Holland Cypher vindt plaats op zaterdag 10 augustus vanaf 18:30 uur in het Parktheater in Heerlen en is gratis toegankelijk. De battles zijn ook te bekijken via de livestream op de Facebookkanalen van Red Bull, IBE en BC One.

advertentie
advertentie