Elke woensdagmiddag kunnen kids uit de Lingewijk samen met hun Gorcumse vriendjes actief zijn bij De Bogerd.
Elke woensdagmiddag kunnen kids uit de Lingewijk samen met hun Gorcumse vriendjes actief zijn bij De Bogerd. Egbert Egberts

Zomervakantie activiteiten in De Bogerd

31 juli 2019 om 16:11 lokaal

GORINCHEM In de zomervakantie organiseert De Bogerd wekelijks, op woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur gratis activiteiten voor de basisschooljeugd van de Lingewijk en hun vriendjes en vriendinnetjes elders uit Gorinchem.

Door Egbert Egberts

Woensdagmiddag 31 juli was er een knutsel-creamiddag en kon men buiten spelletjes doen met Jacqueline van MRT-Gorinchem. De jeugdbrandweer van Brandweer Gorinchem was er om kinderen te leren hoe je een brandje blust. Het was ook mogelijk om een kijkje te nemen in de brandweerwagen. 

Het resterende programma is gevarieerd. Op 7 augustus kunnen kinderen allerlei spelletjes doen en knutselen. Op 14 augustus is er een knutsel-creamiddag en kan men leren schaken of een partij spelen bij Schaakclub Giessen en Linge. Op 21 augustus is er naast de knutsel-creamiddag een introductie om Go te gaan spelen of kan het damspel geleerd worden om een damtoernooi te spelen met de Gorcumse Damclub. Ook op 28 augustus is er naast de knutsel-creamiddag een mogelijkheid om Go te leren spelen of te leren dammen en een damtoernooi te spelen met de Gorcumse Damclub. Om de denksportmiddag compleet te maken kunnen kinderen leren schaken of een partij spelen bij Schaakclub Giessen en Linge. De Bogerd zorgt tijdens elke zomervakantiekinderwoensdagmiddag voor een drankje en snoepje. Aanmelden is niet nodig.

Bingo

Iedere eerste vrijdag van de maand wordt er bingo gespeeld in De Bogerd, de huiskamer van de Lingewijk. Op vrijdag 2 augustus van 10.00 tot 12.00 uur wordt het spel gespeeld. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Burendag

Bij De Bogerd is er van alles te doen. Zoals Burendag. Dat is een jaarlijks terugkerend feest, dat samen met de buren en de buurt op de vierde zaterdag in september wordt gehouden. In 2019 viert De Bogerd Burendag op 28 september. Het is een dag waarop men gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Ook zijn er diverse activiteiten voor jong en oud bij De Bogerd. 

advertentie
advertentie