Leonie Hulsman van Boijmans geeft uitleg bij de Kunst in de klas.
Leonie Hulsman van Boijmans geeft uitleg bij de Kunst in de klas. A. van Hofwegen

Boijmans toont kunst op CBS De Tamboerijn

16 september 2020 om 15:42 lokaal Deel je nieuws

Goed onderwijs is meer dan rekenen en taal alleen, vinden ze op CBS De Tamboerijn. Daarom maakte de school graag gebruikt van een bijzonder aanbod van museum Boijmans van Beuningen uit Rotterdam.

Dat museum is voorlopig zeven jaar gesloten voor bezoekers in verband met een grote verbouwing. Dus brengen de arthandlers nu kunstwerken uit het depot naar de scholen in regio Rotterdam. Dankzij een betrokken ouder van De Tamboerijn en met medewerking van de cultuurcoach van gemeente Gorinchem werd bij hoge uitzondering ook een school buiten de regio in de gelegenheid gesteld om van dit aanbod gebruik te maken.

Rondleidster Leonie Hulsman van Boijmans nam verschillende leeftijdsgroepen mee in de verkenning van de kunstwerken. Er werd keramiek getoond:, de beesten van Boijmans, en een beroemd  schilderij: De toren van Babel. De kinderen konden hun fantasie de vrije loop laten bij wat ze zagen en speurden naar details in de kunstwerken. Vervolgens mochten ze zelf aan de slag om hun eigen kunstwerk te maken.

De leerlingen van De Tamboerijn hebben grote interesse in kunst en de meesten zijn al weleens in een museum geweest. Na deze leerzame ochtend gaan ze vast nog vaker op museumbezoek!

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige christelijke basisschool binnen de wallen van vesting Gorinchem. Naast de basisvakken draagt De Tamboerijn cultuureducatie hoog in het vaandel. Voor meer info over de school zie www.tamboerijn.nl

 

Bijlagen:
Foto 1: Beesten van Boijmans
Foto 2: Maak je eigen fantasiedier
Foto 3: Babels bouwen
Foto 4: De Toren van Babel
Foto 5: Samenwerken voor het beste resultaat
Foto 6: Uitleg door de rondleidster
    

Wie bouwt een stevige toren? Samenwerken!
Topstuk uit de collectie van Boijmans: De toren van Babel door Pieter Breugel.
Speuren naar details...
Zelf aan de slag met je fantasie!
Wat is dit voor beest?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie