De schrijvers van Toen het oorlog was voor de Mandarijn. Van links naar rechts: Annemiek de Groot, Liesbeth Rosendaal, Juul Lelieveld en Roos Jans.
De schrijvers van Toen het oorlog was voor de Mandarijn. Van links naar rechts: Annemiek de Groot, Liesbeth Rosendaal, Juul Lelieveld en Roos Jans. Ineke Boerrigter

Gorcumse schrijfster wint Zilveren Griffel

lokaal Deel je nieuws

En toen? is het thema van de Kinderboekenweek, die deze week begint op 30 september. Bij Boekhandel de Mandarijn ligt een mooie selectie van kinderboeken die de geschiedenis tot leven brengen. Extra bijzonder is dat een van de winnaars van de Zilveren Griffels een schrijfster uit Gorinchem is.

In De Mandarijn vond in augustus een bijzonder feestje plaats. In de boekhandel werden verschillende Zilveren Griffels uitgereikt aan kinderboekenschrijvers. De Zilveren Griffel is een prijs voor het best geschreven kinderboek van het afgelopen jaar. De boeken die een Griffel hebben gewonnen, zijn te herkennen aan de sticker op de voorkant. Er is ook een Zilveren Penseel, voor de best geïllustreerde kinderboeken.

Een van de Griffels was voor het boek Toen het oorlog was, 1939-1945. Dit informatieve boek over de Tweede Wereldoorlog is geschreven door Roos Jans, Juul Lelieveld, Liesbeth Rosendaal en Annemiek de Groot. De Gorcumse Annemiek de Groot vertelt over de prijs: “Het was een enorme verrassing dat we een Griffel wonnen. We zijn blij dat de jury ziet dat we ons best hebben gedaan om de Tweede Wereldoorlog op een serieuze manier aan kinderen uit te leggen. Ik ben enorm trots op ons team!”

Toen het oorlog was, 1939-1945 en alle andere winnaars van de Griffels en Penselen zijn uiteraard te koop bij De Mandarijn. Naast nog een heleboel andere prachtige boeken over de geschiedenis. Bij aankoop van €12,50 aan kinderboeken krijg je het Kinderboekenweekgeschenk cadeau, dat is geschreven door Arend van Dam. Er is ook een speciaal prentenboek te koop voor €7,25, getekend door Mylo Freeman. De Kinderboekenweek duurt tot en met 11 oktober.

advertentie