Lente in Hartje Gorcum

19 maart 2018 om 07:25 lokaal


GORINCHEM De lente wordt zaterdag 24 en (koop)zondag 25 maart ingeluid in de binnenstad van Gorinchem met het evenement: Lente in Hartje Gorcum. Tijdens het weekend vinden verschillende activiteiten plaats in het thema lente voor bezoekers van het winkelgebied.

 

Tijdens het weekend vormen de winkels, straten en pleinen het podium. Op zaterdag is er een bloemenmarkt op het Melkpad en is er 'lenteshopping' waarbij winkeliers een kraam voor de winkel hebben ingericht. Stadsomroeper Roy Grunewald luidt de lente in. Om 14.00 uur start een lenteparade door balletschool Pappilon vanaf de Grote Markt.

Op zondag wordt aangehaakt op het evenement 'Cash in our Closset' een tweedehands kledingmarkt die plaatsvindt op de Langendijk, georganiseerd door de ondernemers van Sweet Ima en De Buurvrouw. De meisjes van het compliment en YrroS straattheater zorgen in dit weekend voor een extra glimlach met het geven van een compliment.

'Lente in Hartje Gorcum' is een van de drie evenementen die komend jaar worden georganiseerd vanuit BIZ-Hartje Gorkum in samenwerking met BSM en Citymarketing.

Het organiseren van drie evenementen is een van de activiteiten om de binnenstad van Gorcum aantrekkelijker te maken en dat het centrum ook voor de regio een interessante bestemming wordt. De volgende evenementen vinden plaats eind oktober en de laatste twee weken van december waarbij de winkels, straten en pleinen ook het podium vormen.

De evenementen worden georganiseerd door Novel Monday in samenwerking met Panther Events. Op 16 februari 2018 hebben zij de pitch gewonnen en zijn vervolgens de uitdaging aangegaan om op 24 en 25 maart het eerste evenement 'Lente in Hartje Gorcum' als teaser te laten plaatsvinden.

Merel Valkenburg van Novel Monday: ,,Door krachten te bundelen en draagvlak te creëren willen we ervoor zorgen dat deze evenementen in 5 jaar zijn uitgegroeid tot evenementen met regionale bekendheid. Kortom, door samen te werken willen we ervoor zorgen dat de binnenstad bruist."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie