Briljanten huwelijk echtpaar De Ruiter - van Hecken

19 mei 2018 om 07:36 lokaal

GORINCHEM Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht donderdagmiddag het echtpaar De Ruiter-van Hecken om hen te feliciteren met hun briljanten huwelijk. Het echtpaar is aanstaande maandag 65 jaar getrouwd.


Het was de zomer van 1948 toen de Rotterdamse mevrouw Van Hecken met drie vriendinnen het strand van Rockanje bezocht. De eveneens Rotterdamse meneer De Ruiter was met twee kameraden op het boemeltreintje gestapt om ditzelfde strand te bezoeken en "tja, op het strand zie je weleens wat moois". Inmiddels zijn zij een dochter en twee kleinkinderen rijker. Een half jaar geleden mochten zij hun eerste achterkleinkind verwelkomen.

Na vijf jaar verkering stappen meneer De Ruiter en mevrouw van Hecken in het huwelijksbootje. Helaas konden zij in die tijd in hun woonplaats Rotterdam nog niet aan een woning komen, dus trokken zij in bij de ouders van mevrouw De Ruiter-van Hecken. Twee jaar later wordt hun dochter geboren. Als hun dochter een half jaar oud is, kunnen ze zich inschrijven voor een flat in Overschie. Inmiddels woont het echtpaar alweer 16 jaar in Gorinchem omdat hun dochter hier woont.

Meneer de Ruiter werkte ten tijden van hun huwelijk bij Sociale Zaken in Den Haag, maar verruilde deze baan voor een functie als administrateur bij de Levensverzekering Maatschappij in Utrecht en later voor het bedrijf dat inmiddels bekend is als Nationale Nederlanden. Inmiddels is meneer alweer 31 jaar met pensioen. Mevrouw de Ruiter-van Hecken zorgde voor het huishouden en hun dochter.

In zijn vrije tijd voetbalde meneer De Ruiter 58 jaar. Zijn afscheid van het voetbal werd door de voetbalvereniging groots gevierd: toen meneer de Ruiter zijn laatste wedstrijd speelde, werd hij 10 minuten voor het einde van de wedstrijd van het veld gestuurd met een rode kaart. De scheidsrechter was zijn schoonzoon en meneer de Ruiter werd in een rolstoel en met bloemen van het veld gejuicht. Sindsdien het afscheid van het voetbal is meneer veel te vinden op het tennisveld van Overwaard, daarnaast biljart hij bij De Vluchthaven.
Mevrouw de Ruiter-van Hecken zong altijd bij het koor in hun woonplaats. Samen maakte het echtpaar vaak cruises en gaan ze nu nog af en toe op vakantie.

Het echtpaar gaf voor hun 50-jarige en 60-jarige jubileum telkens een groot feest. Deze keer kiezen zij ervoor om het jubileum ingetogener met het eigen gezin te vieren: ze gaan een weekendje Zeeland inplannen met hun dochter en kleinkinderen. aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie