Afbeelding
Mike Bink

Lezing op Loevestein: Vrijheid van meningsuiting in Rusland

2 juni 2023 om 14:02 Lokaal Deel je nieuws

Kom op zondag 25 juni naar de boeiende lezing van Laura Starink en ontdek wat vrijheid van meningsuiting werkelijk betekent in Rusland.

In 2023 organiseren we een lezingenreeks, passend bij de tentoonstelling Monddood – Politiek gevangen. Acht lezingen, workshops of demonstraties worden verspreid over het jaar gegeven met elke keer een relevant onderwerp gekoppeld aan het thema. Het monddood maken van politieke tegenstanders door ze gevangen te zetten, is een verhaal met een lange, wereldwijde geschiedenis. Rijksmuseum Slot Loevestein en Amnesty International vertellen dat verhaal in deze tentoonstelling. Op zondag 25 juni vertelt Laura Starink in een boeiende lezing wat vrijheid van meningsuiting werkelijk betekent in Rusland.

Als voormalig correspondent voor NRC Handelsblad zag Starink de ineenstorting van de Sovjet-Unie van dichtbij. Nu, als een kenner bij uitstek, voorziet ze Oekraïne van de broodnodige context.

Met haar diepgaande kennis en ervaring neemt Laura Starink je mee op een fascinerende reis door de complexe wereld van Rusland. Tijdens de lezing zal ze de impact van het niet mogen uiten van je gedachten en meningen onderzoeken. Wat betekent het werkelijk om beperkt te zijn in je vrijheid van meningsuiting? Welke gevolgen heeft dit voor de samenleving en de individuele vrijheid?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie