De selectie van Meteoor
De selectie van Meteoor Jan Walgaard

Meteoor houdt koppositie in zicht

27 november 2023 om 20:13 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag hebben de volleyballers van Meteoor in een uitwedstrijd weten te winnen van Sliedtecht Sport. Na twee achtereenvolgende nederlagen is dit een belangrijke overwinning om aansluiting te houden bij de bovenste ploegen.

Op spelverdeler Rick Bruurmijn na, kon trainer Leen Macleane over een volledig fitte selectie beschikken. In de thuiswedstrijd had Meteoor met 3-1 weten te winnen, dus de doelstelling van de trainer was duidelijk; een 0-4 overwinning behalen.

In de eerste set hadden de Gorcumers opstartproblemen, het initiatief lag duidelijk bij Sliedrecht Sport. Halverwege de set wist Meteoor echter de controle over de wedstrijd in handen te nemen, uiteindelijk werd de eerste set vrij eenvoudig gewonnen met 17-25.

De tweede set werden aan beide zijden enkele wijzigingen doorgevoerd in de opstelling. Sliedrecht had een aantal sterke aanvallers achter de hand gehouden en probeerde hiermee Meteoor te ontregelen. In een spannende set wist Meteoor met 22-25 te winnen.

De dominantie wist Meteoor door te trekken in de derde set. De thuisploeg werd een aantal keer pijnlijk gebloķkeerd en hier wist Meteoor energie uit te putten. Ook de derde set was een prooi voor de lange mannen van Macleane. Setstand: 20-25.

De overwinning was binnen, maar het bonuspunt in de laatste set kon niet meegenomen worden naar Gorinchem. De Meteoor verslapte en kon Sliedrecht niet langer in haar greep houden. Sliedrecht was de gehele laatste set de bovenliggende partij en won deze met 25-17.

Wederom weet Meteoor geen 0-4 overwinning te boeken, wat dure punten kost met oog op de titelrace. Zaterdag 2 december wacht concurrent AVVA. Deze wedstrijd wordt om 14.00 uur gespeeld in de Oosterbliek, waar Meteoor dit seizoen nog ongeslagen is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie