Van links naar rechts: Vicky, Sylvia, Tilly en Charlotte.
Van links naar rechts: Vicky, Sylvia, Tilly en Charlotte. Eline Lohman

‘Nu kunnen we echt genieten’

3 november 2020 om 14:18 Maatschappelijk

GORINCHEM Het duurde vanwege de coronamaatregelen even voordat het zover was, maar donderdag 29 oktober werd dan eindelijk een cheque uitgereikt door serviceclub Inner Wheel aan Samen Eén Gorinchem.

door Eline Lohman

Twee jaar geleden kwam Tilly Ruitinga van de Gorcumse serviceclub Inner Wheel terecht bij Samen Eén Gorinchem. Zij kende het initiatief dat minima ondersteunt nog niet. ,,Wij kiezen elk jaar een project uit waarvoor we geld willen inzamelen om een steuntje in de rug te bieden. Vaak zijn dat lokale initiatieven. Zo hebben we in het verleden Dress for Success, de Rapidrollers en de Klussendienst Gorinchem ondersteund. Er worden aanvankelijk drie projecten gekozen, waarvoor onze leden vervolgens stemmen. Dit jaar is Samen Eén als winnaar gekozen en dus kregen zij van ons een bedrag van 2500 euro.”

We hebben er allemaal praktische dingen van gekocht

Dat kreeg het Gorcumse initiatief al in de zomer, omdat het geld hard nodig was, maar de overhandiging ervan kon nu pas plaatsvinden. Er is van alles van gekocht: tuinmeubelen, een koffiezetapparaat, een barbecue, een computer en nog veel meer. Vicky Bergman van Samen Eén Gorinchem is erg blij met de bijdrage van Inner Wheel. ,,Geweldig! We hebben er allemaal praktische dingen van gekocht. In de tuin zakten we echt door de klapstoeltjes heen. Nu hebben we 40 goede tuinstoelen, zodat ook iedereen kan zitten. Eerst moesten we stoelen lenen of hadden we vooral oude spullen.”

Daar sluit Sylvia Heijkoop van Samen Eén Gorinchem zich bij aan. ,,Nu kunnen we echt genieten. Mensen kunnen een praatje met elkaar maken, elkaar leren kennen en zo minder eenzaamheid ervaren. Deze bijdrage scheelt heel veel, want we zijn er echt op vooruit gegaan.”

Er is een samenwerking ontstaan die verder gaat dan één keer een cheque uitreiken, vertelt Charlotte van Woerkum van Inner Wheel. ,,Er zijn meer dingen waar we elkaar bij kunnen helpen. Zo hebben wij bijvoorbeeld altijd een stand bij de Botenbeurs. We verkopen niet altijd al onze spullen, maar wat overblijft, zoals kleding, kan nu naar Samen Eén Gorinchem toe. Zodat het niet weggegooid wordt. Leden van ons komen zelfs al langs bij het gebouw aan de Voermanstraat om kleding te brengen. Fijn dat we gelijk al een mooie samenwerking hebben. Heel fijn dat we de mensen van Samen Eén Gorinchem hebben leren kennen. Ze zijn nog niet van ons af!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie