Oranje Fonds steunt Dress for Success Gorinchem

11 november 2020 om 13:56 Maatschappelijk

GORINCHEM Met een bijdrage van 1500 euro van het Oranje fonds kan Dress for Success Gorinchem het werk van haar vrijwilligers makkelijker en veiliger maken. Dit bedrag wordt besteed aan het aanschaffen van een goede professionele wasmachine.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stichting Dress for Success Gorinchem helpt mensen met minimum inkomen op weg naar economische onafhankelijkheid.

McDonald’s Hardinxveld plaatst snellaadpaal

H’VELD-G’DAM McDonald’s Hardinxveld-Giessendam heeft vorige week een snellaadpaal met twee snellaadpunten geplaatst. Het is de bedoeling dat op alle locaties van McDonald’s in Nederland met een Drive snellaadpalen geplaatst worden.

McDonald’s Nederland is hiervoor een samenwerking aangegaan met Vattenfall. Met de samenwerking zet McDonald’s een belangrijke stap aanvullend op haar doelstellingen om alle restaurants duurzamer te maken. McDonald’s en Vattenfall verenigen hun expertise en schaalgrootte, om in de groeiende behoefte aan elektrische mobiliteit in Nederland te voorzien.

Eind 2018 is de eerste snellaadpaal geplaatst en binnen drie jaar worden gefaseerd nog eens 167 laadpalen geïnstalleerd. De samenwerking stelt elektrische rijders in staat om in het hele land hun auto binnen een half uur te kunnen opladen met groene stroom volledig afkomstig van Nederlandse windmolens.

advertentie
advertentie