Afbeelding
anp / rob Engelaar

Drie Gorcumers beboet voor overtreden noodverordening Veen

31 december 2020 om 08:42 Maatschappelijk

VEEN (ANP) In Veen zijn woensdagavond laat drie mannen uit Gorinchem bekeurd voor het overtreden van de noodverordening die in de Brabantse plaats van kracht is. Ook hebben de drie een bestuurlijke maatregel opgelegd gekregen, meldt de politie. Dat betekent dat ze mogelijk een zwaardere straf tegemoet kunnen zien als zij nog een keer de noodverordening overtreden.

De extra maatregelen in Veen zijn van kracht omdat het al een aantal dagen erg onrustig was. Meerdere auto’s werden in brand gestoken. Ook woensdag ging aan het einde van de middag weer een auto in vlammen op en werden niet veel later vier mannen van 22, 25, 40 en 51 aangehouden vanwege samenscholing. Volgens een woordvoerster van de politie stonden zij daar pas nadat de brand al geblust was en heeft hun aanhouding niets met de brand te maken.

Er geldt een samenscholingsverbod voor groepen van meer dan twee personen en mensen mogen geen voorwerpen op zak hebben die als wapen gebruikt kunnen worden. Op overtreding staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro. De maatregel geldt tot en met zaterdag 2 januari middernacht.

Het Brabantse plaatsje staat erom bekend dat er rond de jaarwisseling autowrakken in brand worden gestoken, waarbij dat in het verleden uitliep op rellen.

advertentie
advertentie