Indra Akkerman
Indra Akkerman Privé

Indra Akkerman uit Gorinchem start actie voor PTSS-hulphond

5 mei 2021 om 07:45 Maatschappelijk

GORINCHEM De 16-jarige Indra Akkerman uit Gorinchem heeft een posttraumatische stressstoornis en wil graag een PTSS-hulphond. Deze hulphond krijgt zij echter niet vergoed van de verzekering of de gemeente. Daarom is zij een crowdfunding-actie gestart om geld in te zamelen voor een hulphond. Het streefbedrag van de actie is 10.000 euro.

door Lex van Steenis

Indra Akkerman: ,,Ik kamp al jaren met ernstige psychische problemen. Door verschillende trauma’s heb ik onder andere PTSS gekregen. Hierdoor is mijn leven loodzwaar. Ik heb dagelijks last van angsten, herbelevingen, nachtmerries en dissociaties. Na veel (ziekenhuis)opnames, medicatie, therapie en gesprekken gaat het nog steeds niet goed. Ik wil graag een PTSS-hulphond opleiden. Een hulphond zou heel veel voor mij kunnen betekenen, zoals mij uit nachtmerries, herbelevingen en paniekaanvallen halen. Ook kan een hulphond mij structuur geven, afleiding bieden en steunen op moeilijke momenten. Een PTSS-hulphond kan spanning of overprikkeling signaleren. 

Dit zijn de belangrijkste dingen die een hulphond voor mij kan doen. Helaas is een hulphond ontzettend duur en wordt de hond niet vergoed door de verzekering of de gemeente. Ik vind het lastig om hulp te vragen, maar ik heb het hard nodig. Ik zou het heel lief vinden als u wilt doneren en delen, zodat ik samen met mijn toekomstige superheld weer mijn leven op de rit kan krijgen.” 

Doneren kan online via deze link: https://gofund.me/2e618084

advertentie
advertentie