Voorzitter Femke Steenbergen, erelid Jacomine van Schaijk en burgemeester Servaas Stoop.
Voorzitter Femke Steenbergen, erelid Jacomine van Schaijk en burgemeester Servaas Stoop. De Malsnaruiters

Koninklijke Erepenning voor De Malsnaruiters uit Buurmalsen

24 september 2021 om 17:00 Maatschappelijk

BUURMALSEN Het was vrijdag feest bij De Malsnaruiters uit Buurmalsen. Deze rijvereniging bestaat namelijk 50 jaar. Dit was voor burgemeester Servaas Stoop reden om ze te feliciteren. Ook reikte hij als verrassing een Koninklijke Erepenning uit aan de vereniging.

De landelijke rijvereniging en ponyclub De Malsnaruiters organiseert veel voor haar leden. Zij kunnen zowel dressuur als springlessen volgen. Ook denken ze aan de jonge ruiters die graag leren paardrijden. Dat kan tijdens de zogenoemde kabouterlessen. De rijvereniging organiseert veel activiteiten, zoals het jaarlijkse ruiterkamp, puzzelritten, de clubdagen en diverse clinics. Dit alles om de paardensport te bevorderen.

WEDSTRIJDEN
De leden zijn erg trots dat ze als kleine rijvereniging grootse evenementen neerzetten. Zo organiseren ze dressuurwedstrijden zowel buiten als binnen. Dit doen ze samen met de Bergakkerruiters uit Est. De allereerste competitie hielden ze op Landgoed Mariënwaerdt. Daar ontvingen zij toen veel complimenten voor. In 2020 was dit evenement voor de vijfde keer.

MALSENAREN De naam Malsnaruiters is afgeleid van Malsenaren. Zo werden vroeger de ruiters genoemd, omdat zij voornamelijk uit Geldermalsen, Tricht en Buurmalsen kwamen. De accommodatie van de rijvereniging zit op het terrein aan de Groenweg in Buurmalsen. In 2016 kreeg de rijvereniging een pachtovereenkomst voor 25 jaar. Zij lieten toen een clubgebouw en grote rijbaan met goede bodem aanleggen. Enige tijd later vervingen ze de verlichting door duurzame ledverlichting.

Afbeelding
advertentie
advertentie