Afbeelding
ROOTS

Twee gevluchte danseressen geven dansworkshops voor Oekraïne

Maatschappelijk

GORINCHEM ROOTS Dance Studio in Gorinchem houdt zaterdag 21 mei in samenwerking met Viktoria en Sashka, twee voor de oorlog gevluchte Oekraïense danseressen, een workshopmiddag. Met de dansworkshops wordt geld opgehaald voor stichting Save The Children. Dit is een organisatie die zich onder andere inzet voor kinderen in en uit oorlogsgebieden. Een stichting die volgens Viktoria en Sashka hard nodig is voor alle jonge vluchtelingen uit Oekraïne.

Viktoria geeft een dansworkshop in de stijl Jazz Funk en Sashka geeft een dansworkshop in de stijl Hiphop. Iedereen vanaf 10 jaar is welkom om deel te nemen, leden en niet-leden, beginners en gevorderden. De dansworkshops zijn van 14:00 tot 16:00 uur bij ROOTS Dance Studio aan de Franklinweg 5 in Gorinchem. De totale opbrengst van deze middag zal worden gedoneerd. Inschrijven voor de dansworkshops kan via info@rootsdancestudio.nl. Wie niet mee wil dansen, maar toch doneren kan een mail sturen naar datzelfde adres.

Stel je voor dat je niet alleen je huis en haard moet achterlaten, een deel van je familie en vrienden, maar ook alles wat je hebt opgebouwd. Je werk, je passie, je opleiding…

Viktoria en Sashka zijn twee getalenteerde danseressen die hun thuisland hebben moeten ontvluchten door de oorlog. Beiden uit Oekraïne, nu woonachtig in Nederland en hard bezig hun passie voor dans hier voort te zetten. Viktoria en Sashka worden door de danswereld in Nederland met open armen ontvangen, zo ook door de Gorcumse dansschool ROOTS Dance Studio.

,,Het mooie aan dans is: deze taal is universeel. We spreken hem allemaal en we verstaan hem allemaal’’, vertelt Karen Papo van ROOTS Dance Studio. Toen zij Viktoria begin april voor het eerst ontmoette wist ze gelijk dat ze samen met haar iets op wilde zetten. ,,Dans is iets bijzonders, het brengt mensen samen en het verbindt. Door middel van dans kun je mensen aan het denken zetten, verhalen vertellen of een gevoelige snaar raken. Je kunt hier zulke mooie dingen mee doen, het is een hele krachtige vorm van kunst. En daarom vind ik ook zeker dat we het moeten gebruiken om de wereld een stukje beter en mooier te maken’’, vervolgt ze.

advertentie