Afbeelding
Jongerentop

Aanmelden voor Jongerentop

Maatschappelijk

DORDRECHT Op zaterdag 18 juni organiseert Dordrecht een Jongerentop in het kader van Geboorte van Nederland. Jongeren kunnen daar hun mening laten horen over belangrijke thema’s: vrijheid, veiligheid, klimaat en wonen. Daarbij verwelkomen ze graag jongeren tussen de 16 en 25 uit heel Nederland van alle schoolniveaus. 

 Het programma start om 12.00 met een interview van de burgemeesters van Dordrecht, Gouda en Delft over de thema’s. De jongeren kunnen hen ook vragen stellen. Na de lunch gaan ze onder begeleiding van ervaren trainers van het Nederlands Debat Instituut in gesprek over wat zij belangrijk vinden voor de toekomst. Dit alles wordt opgetekend in een manifest dat op 8 juli tijdens de Nationale Vrije Stedenvergadering in Dordrecht wordt aangeboden aan Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer. Om 16.00 is het programma afgelopen. 

 De deelnemers ontvangen, net als de burgemeester en kinderburgemeester van Gorinchem, een uitnodiging voor de Nationale Vrije Stedenvergadering op 8 juli. Aanmelden kan tot 5 juni via www.dordrecht.nl/jongerentop2022.

advertentie