Marion Schouten in de keuken van Hospice Gorinchem.
Marion Schouten in de keuken van Hospice Gorinchem. Eline Lohman

Gasten hospice eten met kerst extra feestelijk mét familie

25 november 2023 om 12:18 Maatschappelijk


door Eline Lohman

GORINCHEM Bij Hospice Gorinchem zijn elke dag kookvrijwilligers in de weer om het gasten helemaal naar hun zin te maken. Met de feestdagen kunnen ze op extra feestelijk eten rekenen.

Koken is een belangrijk aspect bij Hospice Gorinchem, waar terminaal zieke mensen wonen in hun laatste levensfase. Daarom zijn diverse kookvrijwilligers aanwezig om datgene te maken waar de gasten zin in hebben. Alles waar ze trek in hebben, mag genoemd worden en dat wordt dan gekookt in de eigen keuken. 

EXTRA FEESTELIJK TINTJE

Met de feestdagen wordt voor een extra feestelijk tintje gezorgd. Mantelzorgers mogen altijd al mee eten met hun dierbaren die in het hospice verblijven, maar met kerst eten ze vaak met de hele familie hier. Zo wordt de laatste kerst heel bijzonder, doordat de gasten omringd zijn met hun dierbaren én ze eten precies waar zij zin in hebben. 

Eén van de vrijwilligers is Marion Schouten (62). Zij kookt geregeld voor de gasten. Onlangs maakte ze voor iemand risotto en voor een ander gebakken mosseltjes. ,,Ik ben gek op koken; ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Mooi dat er met de feestdagen speciaal gekookt wordt voor de gasten.”

www.hospice-gorinchem.nl 

advertentie
advertentie