Ieder kind verdient een veilig thuis.
Ieder kind verdient een veilig thuis. Horizon

Pleegouders gezocht

2 oktober 2020 om 15:26 Mensen

GORINCHEM Ieder kind verdient een veilig thuis. Een veilig thuis bij opvoeders die voor je klaar staan en je steunen. Bij Horizon vinden ze dat ieder kind daar recht op heeft. Maar soms zijn ouders tijdelijk niet in staat om voor hun kind te zorgen. Horizon begeleidt ruim 900 kinderen, hun ouders en zo’n 700 pleeggezinnen die voor hen zorgen. 22.000 kinderen kunnen niet thuis wonen.

Pleegmoeder Marianne vertelt: ,,Straks komt ze weer uit school, het meisje van 8 jaar. Tijdelijk woont ze bij ons, dat was voor mij soms in het begin zoeken naar hoe en wat. Je kent het kind niet, je weet nog niet veel van haar verleden. Samen sta je voor de uitdaging om voor dit meisje een veilige thuis haven te zijn. Je ziet haar groeien in ons gezin. Hoe fijn om samen een lekker broodje te eten en te praten over hoe het op school was en wat ze gedaan heeft. Wat maakt het mij toch blij, dat het goed gaat met dit meisje. Ze is nu bijna twee maanden bij ons en wij zien haar positieve manier veranderen. Eerst onzeker en afwachtend en nu lijkt het of zij al langer bij ons woont dan 2 maanden. Wat knap van haar! Steeds opnieuw verbaast het mij hoe kinderen toch best flexibel zijn, want het is toch geen kleinigheid om mee te maken dat je uithuis geplaatst wordt.”

STRUCTUUR Ze vervolgt: ,,Andere school, andere kinderen, ander (t)huis, andere gewoontes, andere manier van omgaan met elkaar, ander bed, andere geuren, geluiden en noem maar op. Ik merk dat de structuur, regelmaat, en onze duidelijkheid, de rust binnen het gezin en de liefde die wij haar geven, haar goed doen. Ieder kind heeft dit toch nodig? Vanmiddag uit school gaan we samen nog even naar de winkels, dat doet ze ook zo graag. Even de een op een momenten, aandacht daar geniet zij zo van. Morgenmiddag gaat zij haar ouders weer ontmoeten. Ik vind dat altijd een spannend moment, maar zij geniet ervan. Vol enthousiasme vertelt zij over school en nieuwe vriendinnen. Wat jammer dat deze ouders dit missen. Soms kan dit voor spanningen zorgen, want ouders willen dit ook zelf met haar meemaken. Binnenkort al weer herfstvakantie! De weken vliegen. Wat bijzonder toch, dat ik dit allemaal mee kan maken. Ooit begonnen wij aan dit pleegzorgavontuur en wat heeft het ons veel gebracht.”

VERSCHILLENDE VORMEN Er zijn verschillende vormen van pleegzorg, zoals crisispleegzorg, deeltijdpleegzorg, weekendpleegzorg en voltijd pleegzorg voor onbepaalde tijd. Dus altijd een vorm die bij de gezinssituatie past. Kom op dinsdagavond 6 oktober naar de voorlichting in Gorinchem. Tijdens onze voorlichting krijgen de belangstellenden alle informatie om een goede keuze te maken of pleegouderschap past en kunnen ze vragen stellen aan een ervaringsdeskundige uit de omgeving.

De avond is van 19:30 – 21.30 uur in Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141, 4205 BC Gorinchem.

Aanmelden: www.horizon.eu/pleegzorg

advertentie
advertentie