Links Floortje Francke-Peek en rechts Jacqueline Snoek.
Links Floortje Francke-Peek en rechts Jacqueline Snoek. Eline Lohman

‘We vullen elkaar mooi aan’

1 november 2020 om 11:36 Mensen

GORINCHEM Drie vriendinnen die een webshop beginnen: voor sommigen een droom, voor Jacqueline Snoek (36), Janneke Peek (37) en Floortje Francke-Peek (33) werd het werkelijkheid.

door Eline Lohman

De dames kennen elkaar al 16 jaar en in het geval van Floortje en Janneke al hun hele leven, want zij zijn zussen. Ook zijn ze al vele jaren lang collega’s bij de kinderopvang waar ze werken. Het idee voor de webshop begon eigenlijk als grapje, vertelt Jacqueline, die in Gorinchem woont. ,,We dachten: ‘we kunnen tot ons 80ste in de kinderopvang werken, of we kunnen wat anders erbij gaan doen’. Het werd dat laatste. Het leek ons leuk om met z’n drieën iets te beginnen. Veel verschillende ideeën kwamen naar voren, maar uiteindelijk bleek een webshop in speelgoed het allerbest te passen. Het werd koterstore.com, waarop we speelgoed verkopen. We leven nu, dus we gingen er gewoon voor en zouden wel zien waar het schip zou stranden.”

Je voelt je bij het uitzoeken van het speelgoed voor de webshop zelf weer even een kind

De vriendinnen zetten een webshop op, kochten spullen in en gingen van start. ,,Het speelgoed dat we verkopen moet simpelweg leuk zijn, want dat is onze vriendschap ook, haha”, lacht de Gorcumse Floortje. ,,Je voelt je bij het uitzoeken van het speelgoed voor de webshop zelf weer even een kind. We zijn heel serieus met onze webshop bezig, maar het is echt gezellig als we samen zitten om iets te bespreken voor de webshop. We hebben veel lol met elkaar. Maar we kunnen ook kritisch zijn naar elkaar toe, zonder dat het onze band schaadt. We durven elkaar op onze fouten te wijzen, dat gaat heel natuurlijk. Dat is ook onze grote kracht. We dachten eerst: ‘is drie niet teveel?’, maar dat is het niet.”

Jacqueline richt zich op de inkoop en spot nieuwe producten, Floortje houdt zich bezig met social media en Janneke – die in Almkerk woont – doet de financiën. Jacqueline: ,,We vullen elkaar mooi aan – onze kwaliteiten passen bij elkaar. Er komt aardig wat kijken bij het starten van een bedrijf, niet alleen de inkoop maar bijvoorbeeld ook de wet- en regelgeving. Maar we vinden het juist interessant om ook die kant te ontdekken en zo het avontuur aan te gaan. We leren zoveel bij.”

Door corona is de aandacht voor speelgoed toegenomen, merken de dames. Floortje: ,,Je merkt dat mensen meer online bestellen. Een fysieke winkel in de toekomst zou geweldig zijn, maar in deze tijd willen we niet beginnen aan zoiets. Laat ons maar lekker die webshop runnen met z’n drieën.”

advertentie
advertentie