Afbeelding
prive

Crowdfunding voor waardig afscheid overleden oud-Gorcumer Panos Apostolidis

2 december 2020 om 17:45 Mensen

GORINCHEM De bekende oud-Gorcumer Panos Apostolidis (45) is vorige week in Frankrijk overleden. Zijn moeder en broer zijn een crowdfundingsactie gestart. Van de opbrengst willen ze hun familielid naar Nederland halen en hem zo een waardig afscheid geven.

door Alex Monster

Apostolidis was in Gorinchem geen onbekende. Hij werkte enkele jaren als journalist, onder andere voor deze krant. Inwoners kennen hem wellicht ook van restaurant Kris Kras (op de plek van het huidige restaurant ‘t Oude Stadthuys, AM), waar hij enkele jaren als kok werkte. De laatste jaren van zijn leven verbleef hij in Frankrijk. ,,Panos had het van jongs af aan niet makkelijk”, vertelt zijn broer Jan. ,,Een kleine tien jaar geleden vertrok hij op de fiets naar Frankrijk. Dat klinkt heel gek, maar het is echt waar. Hij had het in die tijd erg moeilijk en wilde weg uit Nederland. Hij zocht een uitvlucht. In zijn eentje ging hij het avontuur in Frankrijk aan, totaal niet te weten wat hem te wachten stond.”

Met vallen en opstaan wist de oud-Gorcumer een nieuw leven op te bouwen. ,,Altijd weer opstaan, wat er ook gebeurde. Zo stond Panos in het leven. In Frankrijk leerde hij veel nieuwe mensen kennen en ging hij aan de slag als kok. Hij leerde zoveel en had zoveel passie voor het koken.” Toch ging het hem ook in Frankrijk niet altijd voor de wind. ,,Ook daar raakte hij zijn baan kwijt, maar hij ging dan andere mensen helpen of deed vrijwilligerswerk.”

Op 24 november kregen familie en vrienden het afschuwelijke bericht dat Apostolidis dood was aangetroffen in zijn bed. Broer Jan en moeder Joyce: ,,Door het plotselinge overlijden van Panos belandden we in een nachtmerrie. Die nachtmerrie werd alleen maar groter, toen bleek dat er veel geld nodig is om je dierbare naar Nederland te repatriëren. Onze laatste wens is om Panos een mooi en waardig afscheid te geven in Nederland.”

De familie hoopt 12.000 euro op te halen met een online crowdfundingsactie. De teller staat inmiddels al op ruim 8000 euro. Jan en Joyce: ,,Onze lieve avontuurlijke zoon en broer heeft altijd moeten overleven en probeerde er altijd iets van te maken. Stond ondanks zijn niet altijd makkelijke leven voor iedereen klaar. Elke bijdrage, groot of klein, zou zoveel voor ons betekenen.”

Zij vervolgen: ,,Panos was een echte vrijbuiter en levensgenieter. Hij kon van de kleine dingen in het leven genieten. Panos heeft ondanks de vele lieve mensen om hem heen nooit beseft hoe geliefd hij was. Hij verdient een waardig afscheid.“

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie