Haar dochters Kelsey en Michelle hebben, wat moeder Astrid Hiller betreft, wel een verzetje verdiend.
Haar dochters Kelsey en Michelle hebben, wat moeder Astrid Hiller betreft, wel een verzetje verdiend. prive

‘Iets om van bucketlist af te strepen’

Mensen Ballonvaart Gorinchem

Wie gun jij een ballonvaart? Deze oproep verscheen in oktober in De Stad Gorinchem.nl. Om kans te maken op een ballonvaart, hoefden de lezers alleen maar aan te geven wie volgens hen zeker moest opstijgen. De oproep leverde heel wat reacties op. De leukste reacties verschijnen de komende weken in De Stad Gorinchem. Ook online kunnen de verhalen gelezen worden. Bovendien kan er daar op de verhalen gestemd worden. Uiteindelijk bepaalt de lezer van De Stad Gorinchem wie er de lucht in gaat in het voorjaar van 2021. Deze week de eerste kanshebbers: Moeder Astrid Hille gunt haar dochters Kelsey en Michelle een ballonvaart omdat, vanwege de coronatijd, de eindexamenfestiviteiten niet door konden gaan.

Astrid gunt dochters ballonvaart

[GORINCHEM] Dat ze dankzij hun moeder kans maken op een ballonvaart vindt de tweeling Kelsey en Michelle Hille geweldig leuk. ,,Weer iets om van onze bucketlist af te strepen.”

door Mirjam de Swart

Wie gun jij een ballonvaart? Toen moeder Astrid Hille deze oproep in De Stad Gorinchem zag staan , hoefde ze niet lang na te denken. Haar dochters Kelsey en Michelle hebben, wat haar betreft, wel een verzetje verdiend. In 2019 zakten ze beide voor hun eindexamen. ,,Ze hadden hun best gedaan”, vertelt Astrid, ,,maar het was bij voorbaat al een verloren zaak. Hun opa werd ernstig ziek toen ze in de derde klas van de mavo zaten. Om deze reden gingen ze al met slechte cijfers het examenjaar in. Die cijfers waren eigenlijk niet meer op te halen.”

NOG SLECHTER Toch deed de tweeling een dappere poging, Het mocht echter niet baten, vertelt Kelsey. Zij mocht weliswaar nog herexamen doen, maar ook dat zorgde niet voor het felbegeerde papiertje. ,,Nee, dat examen maakte ik nog slechter dan het eerste”, aldus Kelsey die er inmiddels wel om kan lachen. Wat de tweeling op dat moment in 2019 nog niet kon weten, was dat het examenjaar in 2020 totaal anders zou zijn als elk ander examenjaar.

,,Ja, want toen kwam corona”, verzucht Kelsey. En dat betekende voor de tweeling dat ze feitelijk geen eindexamen hoefde te doen. De schoolexamens bepaalden of je geslaagd was of niet. Met die cijfers was niks mis en dus: geslaagd! Een enorme opluchting, maar toch had de tweeling liever een normaal examenjaar gehad. ,,Het is toch minder leuk. We hebben bijvoorbeeld niet vol spanning op dat ene telefoontje hoeven wachten. Dat is toch echt iets wat bij het examenjaar hoort. Ik vind het jammer dat we dat nu niet hebben gehad.” Verder gingen alle leuke dingen niet door: geen feestjes, geen eindexamenstunt. ,,En dat gun je ze juist zo enorm”, vertelt Astrid. ,,Ze hebben er keihard voor gewerkt en dan kan het niet gevierd worden.” Bovendien werd de tweeling op 11 november 18 jaar, een mijlpaal die ook niet groots gevierd kon worden.

BUCKETLIST De meiden zijn inmiddels aan een andere opleiding begonnen. Kelsey volgt de opleiding Leidinggevende Travel en Hospitality en Michelle volgt de opleiding verzorgende bij Rivas Zorggroep. Ze vinden het erg leuk dat ze kans maken op een ballonvaart. Michelle en Kelsey, die in Gorinchem-Oost wonen, zien regelmatig luchtballonnen opstijgen op het veld bij de MacDonalds. ,,Dan gaan we vaak kijken en iedere keer denk ik dan weer: wat zou het leuk zijn om een keer mee te mogen”, aldus Kelsey.

Of ze het ook niet een beetje eng vinden? Hun moeder moet toegeven dat ze het wel erg hoog vindt, maar de meiden zijn niet zo snel bang. Kelsey: ,,Ik houd wel van dat soort stoere dingen. Ik ben niet zo snel bang. En mijn zus mag mijn handje wel vasthouden hoor”, lacht ze.

advertentie