Heleen Kromkamp, de nieuwe gemeentesecretaris van Gorinchem
Heleen Kromkamp, de nieuwe gemeentesecretaris van Gorinchem Gemeente Gorinchem

Heleen Kromkamp nieuwe gemeentesecretaris van Gorinchem

8 juni 2021 om 11:18 Mensen

GORINCHEM Met ingang van 16 augustus wordt Heleen Kromkamp de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Gorinchem. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. Op dit moment is Kromkamp nog clustermanager Stad bij de gemeente Dordrecht.

De gemeentesecretaris heeft drie rollen: eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders, hoogste leidinggevende in de organisatie en overlegpartner van de ondernemingsraad. De selectiecommissie was dan ook breed samengesteld. De keuze voor Heleen Kromkamp was unaniem.

OOG VOOR MEDEWERKERS ,,We zochten bewust naar iemand met ruime managementervaring binnen een gemeentelijke organisatie. Met de ervaring van Heleen in Dordrecht is dit goed gelukt”, zegt burgemeester Melissant. Wethouder Van Doesburg is binnen het college van B en W verantwoordelijk voor personeel en organisatie. Hij keek vooral naar het contact met medewerkers. De gemeentesecretaris is namelijk ook algemeen directeur. ,,Ook haar stijl van leidinggeven, waarbij ze echt oog heeft voor de medewerkers, spreekt ons aan.”


‘IK VIND HET EEN EER’ Heleen Kromkamp zegt zelf over haar benoeming: ,,Gorinchem is een prachtige stad met een rijke historie. En ook een stad die weet hoe belangrijk ontwikkeling is, op vele maatschappelijke terreinen. De opgaven van de komende tijd zijn uitdagend en vragen om een goede samenwerking tussen de ambtelijke organisatie, het college, de gemeenteraad én de stad. Ik vind het een eer om in de functie van gemeentesecretaris daar de komende jaren een bijdrage aan te mogen leveren.”

Heleen Kromkamp volgt Caroline Bos op als gemeentesecretaris. Bos is per 1 april gemeentesecretaris van de gemeente Schiedam.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie