Als barista én grafisch vormgever is Sanne van der Laan altijd op zoek naar verbinding.
Als barista én grafisch vormgever is Sanne van der Laan altijd op zoek naar verbinding. Sanne van der Laan

#WijZijnGorinchem: barista en grafisch vormgever Sanne van der Laan (47) zoekt naar verbinding

6 december 2022 om 12:04 Mensen

GORINCHEM De 47-jarige Sanne van der Laan woont met zijn vrouw en drie kinderen al weer 22 jaar in Wijdschild. Een enclave noemt hij het zelf. ,,Het is een fijne buurt met veel verbinding onderling. Het voelt heel goed voor ons.”

door Mirjam de Swart

Verbinding is sowieso iets dat Sanne nastreeft. Zowel privé, als in zijn werk als barista én grafisch vormgever. In beide banen, die hij als het even kan ook graag combineert, draait het tenslotte allemaal om communicatie en het vinden van verbinding met de ander. ,,Als barista houdt je je met veel meer dan koffie schenken alleen bezig.” 

Officieel is Sanne geen geboren Gorcumer, vertelt hij. ,,Ik ben geboren aan de Lingsesdijk dat destijds nog bij Vuren hoorde. In mijn paspoort staat dan ook dat ik in Vuren ben geboren. Na de ruilverkaveling kwam het gebied bij Gorinchem. En nu woon ik op nog geen 500 meter van mijn ouderlijk huis. We hebben ook wel buiten Gorinchem gewoond, in Raamsdonksveer maar uiteindelijk belandden we toch weer in Gorinchem.” 

Kijk, het zijn geen sexy huizen. Het zijn eigenlijk gewoon vierkante blokkendozen

En nu dus al weer 22 jaar in Wijdschild. Sanne omschrijft de wijk als een relaxte wijk. ,,Kijk, het zijn geen sexy huizen. Het zijn eigenlijk gewoon vierkante blokkendozen, maar er is hier veel groen en je woont op een steenworp afstand van de stad. Uiteindelijk moet je er zelf wat van maken. De sfeer in een wijk creëer je met elkaar.” 

En met die sfeer zit het in Wijdschild wel goed wat betreft Sanne. ,,Er is veel onderling contact met elkaar. De jaarlijkse garagesale is daar een goed voorbeeld van. Aaan sluitend aan deze garagesale vindt er altijd een buurtbarbecue plaats. Daar zie je die verbinding ook weer terugkomen.” 

,,Als er wat is dan helpen de mensen elkaar. Dat zie je in deze wijk heel erg terug. Dat doet me denken aan de tijd waarin ikzelg opgroeide. Als mnijn ouders niet thuis waren was er altijd wel iemand waar ik aan kon schuiven om een hapje mee te eten. Dat zie je hier in de wijk ook gebeuren.  We noemen elkaar ook de buurmannen terwijl we echt niet altijd bij elkaar in de straat wonen. Kijken samen Formule 1, maar weten ook dat we bij elkaar kunnen aankloppen als het eens niet zo lekker gaat.”  

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie