Afbeelding
Google

Invloed op onderzoeken rond Radartoren Herwijnen nog mogelijk

24 oktober 2019 om 07:39 Natuur en milieu

HERWIJNEN Er is nog tijd voor het indienen van aanvullende onderzoeksvragen en suggesties voor onderzoeken rond Radartoren Herwijnen.

Defensie laat TNO aanvullend onderzoek doen naar de zogeheten cumulatieve gezondheidseffecten van de radar. Op aanvraag van de Tweede Kamer worden ook andere wetenschappelijke instituten hierbij betrokken. In dat onderzoek worden extra vragen van de gemeente en Defensie meegenomen. Ook omwonenden kunnen vragen indienen voor het onderzoek of suggesties doen voor te betrekken onderzoekers of wetenschappers.

Defensie onderzoekt daarnaast of er alternatieve locaties zijn voor de nieuw te plaatsen radar. Dit is tot nu toe niet gedaan. Defensie vond volgens dit ministerie zelf in Herwijnen namelijk een geschikte locatie en had dus geen behoefte aan onderzoek naar een andere locatie. Wie een suggestie heeft voor een alternatieve, geschiktere locatie kan dit aangeven.

De periode voor het inzenden van aanvullende onderzoeksvragen of suggesties loopt nog tot 31 oktober. Ze kunnen worden gezonden via e-mail naar radarstations@mindef.nl.

advertentie
advertentie